Forårets hotteste nyheder

2014-06-25

Hvad siger du til et bord, der kan huske, hvordan du vil have det? Eller en moderne mødesofa, der udfordrer traditionelle designidéer? Vi har kigget på de mest spændende forårsnyheder fra Kinnarps.

Kan du huske, hvordan det var for blot et par år siden? Af frygt for at gå glip af et opkald sad vi alle fast forankret ved vores skrivebord fra 09:00-17:00 i små rum, der var fyldt op med ringbind. For ikke at tale om møderummene, der så nogenlunde ens ud med stole i lange rækker omkring gigantiske konferenceborde. Som om det var en selvfølge, at det for at holde møde var nødvendigt at indbyde mindst et dusin personer. Højtideligt og lidt stift. Alt det er selvfølgelig anderledes i dag. Arbejdspladsen er et af de miljøer, der har gennemgået de hurtigste og mest radikale forandringer i samfundet. Naturligvis først og fremmest på grund af den teknologiske udvikling. Når et kontor kommer i porteføljen og alle tekniske data står til rådighed i det digitale system, er der plads til nytænkning og innovationer. En af de stærkeste tendenser lige i øjeblikket er fleksibilitet. Indretningen skal opfylde flere funktioner og kunne tilpasses nye situationer og miljøer. Den aktivitetsbaserede arbejdsplads er kommet for at blive! Her kigger vi nærmere på Kinnarps' allermest spændende nyheder.

Product Launch Spring 2014. from Kinnarps Group on Vimeo.

Oberon – indbydende og funktionelt

Det er 25 år siden, at Kinnarps lancerede sit første hæve-/sænkebord. Den gang tvivlede mange på, at bordet var nyttigt, men Kinnarps vovede alligevel at gå sin egen vej. "For os er det vigtigt at have banebrydende tanker, og derfor er jeg ekstra stolt over vores seneste satsning, der virkelig går uden for boksen," fortæller Per Enskär, Kinnarps' internationale produktchef for Desks.
Oberon er et smart bord, der opfylder alle de strengeste krav forbundet med den aktivitetsbaserede arbejdsplads. En af de ergonomiske og finurlige finesser, som skal nævnes, er den specielle styreboks, som bordet er udrustet med og som gør det muligt at programmere det efter brugernes ønsker. Man slipper for at spilde tid og energi på at finjustere bordets højde, for bordet "husker" ganske enkelt, hvordan du vil have det.
Oberon findes som arbejdsbord, mødebord eller cafébord og med en række forskellige kombinationsmuligheder, hvad angår størrelse, materiale og form.
Undrer du dig over navnet? Det har sin helt særlige historie. Oberon er opkaldt efter en af personerne i Shakespeares "En skærsommernatsdrøm". Det er et passende navn, for bordserien er som et Shakespeare-værk – unik, innovativ og hviler på de klassiske dyder!


Libra – skabt af bevægelse

I den nye tankeøkonomi bliver det vigtigere og vigtigere med multifunktionelle møbler, der opfordrer til kreativitet og møder mellem mennesker. Kan man forestille sig et bedre eksempel på dette end Libra? En bølgeformet, legefuld sofabænk. Den er både uimodståelig for øjet og dejligt bekvem og har et åbent design, der gør den let at placere både i moderne og mere klassiske omgivelser.

"Vi kan desuden tilbyde et næsten ubegrænset udvalg af farver og stoffer fra Kinnarps' store kollektion," fortæller Ulrika Liffner, Kinnarps' internationale produktchef for Soft Seating & Reception.
En kop kaffe, et hurtigt møde. Efterspørgslen på denne type afslappende møbler kommer til at vokse, i takt med at arbejdspladserne forandrer sig. Libra har en velfortjent plads i rummet.


Combine – skab dit eget bord

Firkantet eller rundt? Har du svært ved at finde et sofabord, der passer lige netop til dine behov? Så foreslår vi Combine; en bordserie med fokus på kombinationsmuligheder. Du kan vælge mellem en bred vifte af forskellige former, materialer og højder. Med Combine er det dine ønsker, der er toneangivende. Hvorfor ikke kombinere fire eller fem borde med hinanden?
"Vi ser mange virksomheder i dag, der gerne vil skabe en personlig indretning, noget unikt i netop deres organisation. I sådanne tilfælde skal man vælge Combine," siger Ulrika Liffner.


Prim – kreativ og lydabsorberende

Hvad er det, der irriterer mennesker allermest på en arbejdsplads? Næsten alle er enige om, at forstyrrende støj er det, der stjæler mest energi. Derfor har Kinnarps givet designeren Christian Halleröd opgaven at udvikle en kreativ og funktionel opdeling, der kan løse dette problem. Resultatet er Prim – en serie af elegant og yderst praktisk lydabsorbering bestående af tag-, gulv- og bordskærme. Det er værd at bemærke, at Prim er blevet testet og vurderet i samarbejde med Akustikfakta med et meget fint resultat. Desuden anvender Kinnarps polstringen re:fill; et unikt materiale, der består af affaldsmaterialer fra produktionen. Det er et godt eksempel på, hvor vigtigt det er at tænke på hele livsprocessen – "from cradle to cradle".