FREMTIDENS MØBLER

2013-10-08

Hvordan ser morgendagens fleksible kontor ud? Nu lancerer Kinnarps en række spændende nyheder. I vores arbejde har vi ladet os inspirere af alt lige fra biernes vokstavler til de allernyeste tekniske opfindelser. Her er møblerne, som viser vej ind i fremtiden!

Hvem er den smarteste designer?

Naturen, selvfølgelig! Det er også derfra, at Kinnarps har hentet inspiration til Trixagon, en af årets mest spændende nyheder. Serien består af borde, bænke og opbevaringsmoduler og bygger på heksagon-formen (sekskant), som findes i alt lige fra bivokstavler til snefnug og skildpaddeskjold. På samme måde som bierne bygger sine vokstavler, kan man sætte møblerne sammen i Trixagon-serien i større eller mindre grupper, alt efter hvordan det skal se ud.
"Trixagon handler om at fremme læring, kommunikation og undervisning med fokus på udvikling og dialog," fortæller designeren Anne Reinholdt.

Det er ikke bare formen på Trixagon-seriens dele, der kan kombineres; farverne kan også sammensættes til en levende helhed. Bordene og opbevaringsmøblerne fås i birke-, bøge- eller egelaminat samt i farverne hvid og lysegrå. Og på samtlige dele kan man vælge ben, der enten fås i sølvgrå eller hvidt metal.

Morgendagens kontor har naturligvis også brug for morgendagens stole. Designeren Daniel Figueroa har skabt Esencia fra Drabert med henblik på at opfylde de høje krav til stabile og ergonomiske kontorstole. Arbejdspladserne bliver mere og mere aktivitetsbaserede og skal anvendes af flere forskellige personer i løbet af en arbejdsuge. Derfor er Esencia let at tilpasse i forhold til hver enkelt bruger med enkle og logiske justeringer. Samtidig fører kontorstolen os op på et nyt æstetisk niveau – den er både funktionel og elegant.
"Esencia har masser af sjæl og personlighed," siger Daniel Figueroa.

Morgendagens arbejdsplads er dog ikke bare flot designet, men også ergonomisk med fokus på brugbarhed. Det er en arbejdsplads, hvor skader på grund af slid forebygges ved hjælp af god formgivning.

Fleksibilitet er et af nøgleordene, når man kigger på Kinnarps' nyheder. Møblerne skal være lette at anvende og passe til alle, hvilket vil blive et af fremtidens krav, når vi skal dele arbejdsflader med hinanden. Bordserien Multicom tager ligesom Trixagon afsæt i de hurtige forandringer, som vores arbejdspladser gennemgår nu om dage. Man kan enten arbejde alene eller skabe værdi sammen rundt om et stort Multicom-bord. Serien passer til alle former for møder og arbejdsmåder, om det så gælder de aktivitetsbaserede eller dem, der er baseret på faste, individuelle arbejdspladser. Bordene fås desuden med en række smarte finesser og er tilpasset nutidens teknik med stilrene og moderne multimedieløsninger. Naturligvis findes der netværks- og strømtilslutning, men der er også mulighed for at tilføje integreret LED-belysning. Trods den avancerede teknologi er Multicom meget let at montere, og du behøver ikke noget værktøj, da det kan klares med håndkraft.

Moderne design er et æresbegreb for Kinnarps. Dette ses tydeligt i Serie[e]. Et møbel, som er meget mere end bare et opbevaringsmodul. Det kan også bruges som siddemøbler, lydabsorbent eller endog som skillerum! Mulighederne er uendelige. Et andet smart møbel er arbejdsbordene i Serie[f] city. Den intelligente udformning betyder, at de fleste tekniske finesser, såsom benets motor, kontakter og udtag, er integreret i bordpladen. En drøm for alle, der længes efter overflader, som er nemme at rengøre.

Den skandinaviske arv er ofte at finde i Kinnarps' produkter. Serie[P] er arbejdsborde med såvel rene og rette linjer som en tydelig funktionalitet. Serien har et klassisk design, og bordpladerne kan naturligvis hæves og sænkes, så de passer ind i et moderne arbejdsmiljø.

Volker W. Eysing har med et altid udfordrende såvel som interessant formsprog etableret sig som en af vor tids mest spændende designere. Til Martin Stoll har han skabt møbelserien Senor , der består af skriveborde, sideskabe og opbevaringsmøbler med et helt unikt linjespil.
"Når jeg får en idé, så plejer jeg hurtigt at få den ned på et stykke papir. Bliver jeg ved med at huske den, så ved jeg, at den dur og er værd at arbejde videre med."


Senor er lige så smuk som revolutionerende og har en spændende materialeidé, hvor varmt træ møder et lakeret ydre.

Fremtiden er her allerede!