Få styr på det hele igen

2014-06-26

Har du svært ved at koncentrere dig om arbejdsopgaverne, og mister du let fokus? Her er de bedste tips til, hvordan du får styr på hverdagen!

Hvor ofte sker det ikke, at du sætter dig ned foran computeren for at løse en vigtig opgave, og efter ganske få sekunder er der noget andet, der tiltrækker din opmærksomhed? Du modtager en besked på Facebook, og efter du har tjekket den, bladrer du videre i dine venners opdateringer, og der går ikke længe, før du undrer dig over, at det regner i Rom eller at din kusines barn har lært at tale. Det er ikke særligt produktivt, men meget menneskeligt. Problemet er, at det efter hver af disse afbrydelser tager dig mellem 10-15 minutter at koncentrere dig om arbejdsopgaven igen. Så hvordan skal man tænke?
Der findes nogle grundlæggende tips: En yderst effektiv måde er at måle, hvordan du bruger din tid. At læse om kusinens barn, der kan tale, er jo i og for sig vigtigt, men når du gør det for tredje gang i løbet af en halv time, så tag tid på det. Derefter kan du regne ud, hvor meget tid du spilder hver dag.
En anden smart rutine er at starte hver dag med at skrive en liste over det, som du skal nå at lave. Det lyder måske lidt banalt, men det er en nem måde at holde fokus på. Når babysitteren ringer om et praktisk spørgsmål, behøver du ikke nødvendigvis kontrollere vejret i London efter samtalen.
Sidst, og vel ment: Hvis du altid synes, at dine venners opdateringer på Facebook er vigtigere end dit arbejde, har du et motivationsproblem, og du bør nok overveje, om det virkelig er det, du ønsker at beskæftige dig med fremover.