Bedste balance

2016-05-13

Sidde eller stå på arbejdet? Svaret er både og – ifølge en ny schweizisk undersøgelse.

På det seneste har forskningsrapporterne advaret om de sundhedsmæssige risici ved at sidde ned i for lange perioder – men hvordan ser det ud, hvis man står op hele dagen?

Health Sciences and Technology i Zürich, som er førende på verdensplan inden for ergonomispørgsmål i relation til arbejdspladsen, bestemte sig for at kigge nærmere på dette, og resultatet er tankevækkende.

– Vi tillod vores stående forsøgsgruppe at sidde ned og tage korte pauser hver time, kun afbrudt af en 30 minutters frokostpause. Men vi kunne hurtigt konstatere, at det ikke var tilstrækkeligt. Deltagerne fik problemer med muskeltræthed og kramper, som i et længere perspektiv helt sikkert risikerer at medføre rygproblemer og andre lidelser, fortæller undersøgelseslederen Maria Gabriela Garcia.

Unægteligt interessant med tanke på, at halvdelen af den arbejdsduelige del af befolkningen i verden står op mere end 75 procent af arbejdsdagen.

Som med det meste her i livet gælder det altså om at finde en balance, og derfor er hæve-/sænkearbejdsborde den bedste løsning for på en smidig og nem måde at kunne variere arbejdsstillingen og skabe en bedre ergonomi.

Hos Kinnarps har vi et bredt sortiment, så uanset om du er på jagt efter et helt bordsystem tilpasset til længere møder eller et mindre arbejdsbord, kan vi skræddersy den ideelle løsning til dig.