De fedeste arbejdspladser

2015-04-07

Det er måske ikke de flotteste og mest funktionelle arbejdspladser – men det er helt sikkert de fedeste. Kinnarps har kigget nærmere på dem.

Hvad ville du sige til at gribe mikrofonen og synge et par sange i karaokebaren efter frokostpausen? En garanteret stemningsbooster! Det har du mulighed for, hvis du er ansat hos Google i Californien. En arbejdsplads, der virkelig har satset på leg og fantasi – møderne kan f.eks. holdes i sporvogne, der står indenfor ... Lyder det mærkeligt?

Vi må vel tro på det gamle svenske ordsprog – alle måder er gode undtagen de dårlige … Og det er jo almenkendt, at en kreativ indretning giver mere engagerede og effektive medarbejdere. Det er måske ikke alle, der føler sig helt tilpas, hvis de skal føre forhandlinger i et sørøverskib, som man gør i det amerikanske firma Inventionland …

Men på den anden side bygger hele virksomhedens forretningsidé på at tænke ud af boksen og finde frem til anderledes koncepter. Så det er måske ikke helt forkert. En virksomhed, der virkelig har tænkt på det med kærlighed på jobbet, er Dropbox – to af mødelokalerne hedder Romance Chamber og Break Up Room, og de er skræddersyede til medarbejdere, der har behov for at få talt ud med hinanden. Her er billederne af arbejdspladserne, som du ikke anede eksisterede.