Lykkeformlen

2016-05-06

L=(T9+P8)+(V7+HF6)-U7… Nej, det er ikke indholdsdeklarationen på fredagsmorgenmaden, men en formel for, hvordan vi skal trives bedre på vores arbejdspladser. Blandt de allervigtigste komponenter… bom-bom-bom: Indretningen, helt klart!

Indretningsfirmaet Peldon Rose lod 1.000 kontoransatte dybdeinterviewe og kom frem til en formel, hvor L står for ”Lykke”, T for ”Tillid”, P for ”Påskønnelse”, V for ”Venner”, HF for ”Hjemmefølelse” og U for ”Ubehag”. Ligningens vægtning afspejler de svar, som man fik i undersøgelsen.

Eksempelvis bliver det meget tydeligt, hvor betydningsfuldt det er, at vi får påskønnelse for vores arbejde og oplever støtte fra chefer og kolleger, men også at vi har velfungerende venskabsrelationer på arbejdet.

Indretningen er også vigtig for lykkeindekset: 65 procent ville ønske, at deres arbejdsplads havde et mere varieret møblement og siger desuden, at en kedelig indretning smitter af på humøret. Det er værd at bemærke, at kun 27 procent af de adspurgte i undersøgelsen sagde, at de har adgang til møderum, hvilket vakte irritation.

– Hvis du skal få det maksimale ud af dine medarbejdere, gælder det først og fremmest om at opbygge et miljø, hvor man anvender hver kvadratcentimeter for at skabe de bedst mulige forudsætninger for kreativitet og effektivitet, siger Jitesh Patel fra Peldon Rose.