Ekspertens valg!

2016-03-07

Stefan Nilsson er en af Sveriges mest benyttede trendeksperter. Naturligvis var det ham, vi kontaktede, for at høre mere om de hotteste trends på den nyligt afsluttede Stockholm Furniture Fair. Her er Stefans rapport!

1. Tæpper! Nu skal alle de klassiske designvirksomheder have et tæppe med i deres kollektion. Et rum er ikke komplet uden et tæppe, og hvis man er bange for, at tæppet bliver snavset på gulvet, så hænger man det op på væggen.

2. Dybe farver som grøn, blå og vinrød gør deres entré parallelt med årets farve – min forhadte rosa. De intense mørkegrønne og denimblå toner giver farve til væggene og passer fint til møbler i lysere træsorter, mens den vinrøde farve dukker op i eksempelvis små puder – en detalje, som ses overalt i år.

3. Vi åbner kontorerne op igen. De lukkede lænestole med høj ryg og hovedstøtte, som vi syntes var super seje for ti år siden, er helt væk. Nu bruger vi kontoret til at mødes og udveksle idéer. Tidligere har vi set den enkle arbejdsplads vige for en mere rodet og personlig stil, hvor man virkelig skulle kunne se, hvem der arbejdede der. Det hænger ved, men nu skal arbejdspladsen kunne flyttes i mindre, bærbare trækasser, som man kan opbevare sine ting i.

4. Små borde bliver en selvfølgelig detalje, såvel på kontoret som i hjemmet. I stedet for store sofaborde ser vi flere mindre borde eller en bordfod med flere mindre plader, hvor man blander materialer som marmor, træ, granit og linoleum.

5. Lampen spiller fortsat en central rolle i indretningen. Der er mere fokus på armaturet end på selve lyset – en lampe skal være flot og spektakulær og gerne noget, man taler om. Et eksempel fra messen var en lampe, der var lavet af ebolabeskyttelsesdragter.