Styrken i miljøet

2014-10-02

Indretningen påvirker ikke bare din holdning, men styrer også dine tanker og din handlen i langt højere grad, end du kan forestille dig.

En god ergonomi kan være altafgørende for vores succes på jobbet. Vores kropssprog afslører nemlig ikke bare, hvordan vi har det, men kan ifølge en ny og spændende undersøgelse fra University of Berkeley også forme vores tanker. Netop derfor er også indretningen og miljøet så utroligt vigtige. Hvis du f.eks. sidder sammenbøjet over din computer flere dage i træk, bliver du lettere at påvirke og mere humørsyg, end hvis du arbejder i en mere opret stilling med skuldrene tilbage og hovedet højt – en såkaldt power position. Denne stilling giver dig mulighed for at ånde lettere og vil gøre dig mere handlekraftig. Og se bare, det er jo en overordentligt god grund til at investere i møbler med gode ergonomiske egenskaber! Tilsvarende viser forskningsstudiet, at hvis vi har 3,5 meter til loftet i stedet for 2,5 meter, øges kreativiteten på arbejdspladsen, og hvis vi sidder i et åbent kontorlandskab og afbrydes midt i en opgave, tager det 27 minutter, inden vi genfinder koncentrationen.
En "power position" frigør sindet og gør det lettere at tænke kreativt og frit. Du bliver tryggere i dine tanker. Man har også kunnet påvise, at denne stilling gør os noget mere risikovillige, hvilket naturligvis både kan være godt og skidt.