Verdens bedste arbejdsplads

2015-01-06

Verdens bedste arbejdsplads

Hvis du selv kunne bestemme, hvordan din arbejdsplads skulle se ud og fungere, hvad ville resultatet så være? Forskerne Robb Goffey og Garreth Jones besluttede sig for at finde ud af dette og interviewede i løbet af tre år omtrent hundrede chefer i hele verden. Kinnarps har kigget nærmere på, hvad de kom frem til.

Hvor meget betyder det for en virksomhed at have tilfredse medarbejdere? Mere end man kan forestille sig. Da Goffey og Jones gravede dybere, fandt de ud af, at virksomheder, hvor de ansatte trives og er dybt engagerede i forretningerne, har en omsætning, der er fire gange højere end problemvirksomheder. De har også en kundetilfredshed på hele 89 procent. Så hvordan skaber man sådan en virksomhed? En vigtig bestanddel er kulturen, at man rekrutterer mennesker med forskellige personligheder, der kompletterer hinanden.
– Vi skal finde mennesker, der måske ikke passer helt rigtigt ind, men som tager os ud på rejser, som vi ellers aldrig ville have begivet os ud på, fortæller Philip Dilley fra Arup, et af verdens førende design- og ingeniørfirmaer.
Eller tag den britiske madkæde Waitrose som eksempel, som har forstået, hvor vigtigt det er med loyale medarbejdere, især når arbejdet og fritiden flyder sammen. Derfor bidrager firmaet med halvdelen af udgifterne til de ansattes hobbyer, hvad enten det drejer sig om klavertimer eller madlavningskurser. McDonald’s i England afsætter derimod hvert år en halv milliard kroner til personalets videreuddannelse.
Goffey og Jones kom til sidst frem til seks afgørende punkter for, hvordan man skaber den perfekte arbejdsplads:
• Du skal kunne være dig selv – i alle situationer.
• Du er hele tiden informeret om, hvad der sker.
• Dina styrker fremhæves og forstærkes.
• Virksomheden står for noget meningsfuldt.
• Dit arbejde føles udbytterigt.
• Der findes ikke nogen idiotiske regler.
Intet af dette lyder selvfølgeligt som raketforskning, men det interessante er, at det kun var ganske få af de virksomheder, som Goffey og Jones undersøgte, der opfyldte alle seks punkter.
Hvordan klarer din arbejdsplads sig?