Trendstærk tekstilkollektion

2014-07-01

Hvad har mexicanske folkedragter med Kinnarps at gøre? Rigtigt meget vil det vise sig! Christina Wiklund er produktchef for stoffer hos Kinnarps og ansvarlig for virksomhedens nye, spændende tekstilkollektion – Kinnarps Colour Studio (KCS). Vi tog en snak med hende.

Hvordan er arbejdet forløbet? Fortæl.
– Dette er den tredje kollektion, som jeg har arbejdet med, siden jeg begyndte ar arbejde som produktchef i 2007. Vi arbejder ca. to år på hver kollektion, inden den er klar til at blive lanceret. Meget af mit arbejde handler om at lægge øret til og opfange tendenser og fænomener, som vi kan benytte os af og omvandle til en Kinnarps-følelse.
Hvor får du inspirationen fra?
– Det kan være alt fra en søm i en stol, som man ser på en bil- eller skomesse, til at blive helt betaget af stemningen på en togstation i Paris. Jeg leder oftest ikke efter inspiration på design- og indretningsmesser, hvorimod jeg får meget fra filmens og kulturens verden, men også fra forelæsninger med interessante personligheder, der sætter tendens, som Li Edelkoort eller Lotta Ahlvar.
Hvilke er de vigtigste tendenser, som du har fundet og anvendt i Kinnarps' nye kollektion?
- Hvis man kigger på farver, så er der mange bløde pasteller og uventede blandinger, for eksempel en lys farve, der møder en stærk farve. Det lyder lidt kompliceret, men det ser vældigt godt ud. Vi har også en del gult i kollektionen. Li Edelkoort tror, at den farve kommer til at dominere i stort set hele det næste årti. Gul er forresten den eneste farve, for hvilken det er videnskabeligt påvist, at den påvirker hypofysen, der gør os mere kreative.
Hvor mange stoffer er der i alt i KCS-kollektionen?
– 250 stk. og de er tilgængelige for Kinnarps' produktvaremærker; Drabert, Martin Stoll og Kinnarps.
Hvilke andre vigtige strømninger kan du se indenfor design i dag?
– Der er en længsel efter luksus, nostalgi og fairy tale, noget som vi også har opfanget i stofferne. Som for eksempel i Forte Monaco, hvor vi har ladet os inspirere af Gucci, mens Coco Chanel har været inspirationskilden for stoffet Century (hundetand).
Hvordan er kollektionen blevet modtaget?
– Helt overvældende. I øjeblikket er jeg på road show, hvor jeg viser stofferne samt en film om, hvordan arbejdet er forløbet. Folk er virkeligt begejstrede, især når de forstår sammenhængen mellem vores tendensarbejde og det konkrete resultat.
Til sidst: Hvordan var det med de mexicanske folkedragter?
– Vi har fundet en masse inspiration ved at studere folkedragter fra forskellige lande, fra Skandinavien til Mexico. Derefter drejer det sig om at smelte alle disse indtryk sammen til én følelse, som vi har gjort i stoffet Saturnus. Vores stoffer skal fungere i alle kulturer og i hele verden. Så føler man, at det er en succes.