Her vil vi arbejde!

2014-10-23

Her vil vi arbejde!

Hvor i verden har man det bedst på arbejdspladsen og i fritiden? Hos Kinnarps har vi deltaget i en spændende undersøgelse, som blandt andet viser, at den højeste livskvalitet findes i Australien.

Har du nogensinde overvejet at flytte og begynde forfra? Hvert år undersøger The Economic Intelligence Unit livskvaliteten i verdens storbyer. Kriterierne omfatter alt fra sundhedspleje, kultur, sikkerhed, infrastruktur og arbejde til hvor lykkelige mennesker rent faktisk føler sig på et sted. For fjerde år i træk ligger Melbourne øverst på listen. Af 100 mulige point fik byen 97,5. Der var dog kamp til stregen med Østrigs hovedstad Wien, som blev nr. 2 med blot 0,1 point mindre. Begge byer fik de samme karakterer i næsten alle kategorier, men det, der var afgørende, var – sikkert lidt overraskende ud fra et europæisk synspunkt – at Melbourne vurderedes at have et bedre kulturtilbud end Wien. Dertil kommer et enestående klima, samt at der rundt om byen findes over 200 golfbaner. Men det er ikke kun Melbourne, der er populær "down under" – Australien har hele fire byer på top 10-listen (Adelaide nr. 5, Sydney nr. 7 og Perth nr. 9).
Hvor skal man så ikke bo og arbejde? Nederst på listen ligger byer, hvor der hersker stor usikkerhed og ustabilitet. Byen med den dårligste livskvalitet er Damaskus i Syrien.

De 10 bedste byer at arbejde i
1. Melbourne
2. Wien
3. Vancouver
4. Toronto
5. Adelaide
6. Calgary
7. Sydney
8. Helsingfors
9. Perth
10. Auckland