Prisvindende skrivebord

2014-08-22

Det tog 1.000 timer at udvikle det. Nu får mødebordet Modulor branchens fineste udmærkelse.

Den svenske designertrio Mårten Claesson, Eero Koivisto og Ola Rune har igennem årene tegnet alt fra gigantiske kunsthaller i Japan til små finurlige opbevaringsdåser af messing. Men uanset størrelsen og opgaven er der et fælles dna for hele deres produktion – en søgen efter den perfekte linje, den afgørende detalje, der løfter en hverdagsgenstand til et smukt lille mesterværk. Mødebordet Modulor for Skandiform, som er et af Kinnarps' produktvaremærker, er et tydeligt eksempel på dette, og nu er det velfortjent blevet hædret med designverdenens allerfineste pris – Red Dot: Best of the Best. Inspirationen til mødebordet kommer fra den største af dem alle – den franske arkitekt Le Corbusier.
"Han udviklede sit eget målesystem, som han kaldte for Modulor. Systemet byggede på menneskekroppens dimensioner, og formålet var at skabe et værktøj til godt design og arkitektur," fortæller designertrioen.
Le Corbusier ville sikkert have sat pris på, at Modulor kan tilpasses næsten hvilket som helst format. For som altid med Claesson Koivisto Rune ligger styrken i de gennemtænkte detaljer. Trioen anslår, at de har brugt mere end 1.000 timer på udviklingsarbejdet.