Fremtiden i fokus

2014-12-16

Vores arbejdsmiljø er under forandring. Teknikken gør, at vi i dag kan arbejde når som helst og hvor som helst. Men hvordan kommer fremtidens arbejdspladser til at se ud? Hvilke udfordringer og muligheder vil vi blive stillet overfor? Elisabeth Slunge, Brand, Range, Design Director, hos Kinnarps er ekspert på området.

– For at finde nye trends kræves det, at fremtidig forskning er grundig og struktureret. Det er derfor, vi kontinuerligt undersøger eksterne faktorer, som påvirker fremtidige arbejdspladser. Vi har også arbejdet med en international gruppe af forskere, arkitekter, designere, forandringskonsulenter og ergonomer for at få forskellige input og forskning fra flere forskellige perspektiver. Desuden udveksler vi løbende erfaringer med vores kunder. Vi vurderer løbende disse faktorer for at beskrive mulige fremtidsscenarier, forklarer Elisabeth.

En tydelig trend er det aktivitetsbaserede kontor. Behovet for personlige arbejdspladser bliver mindre, mens der bliver større behov for fleksible, funktionelle og kreative miljøer, der støtter forskellige aktiviteter. Det er noget, som vil få stor indflydelse på vores arbejdsmiljø. I stedet for at have personlige arbejdspladser, hvor alle de forskellige arbejdsopgaver skal udføres, har vi behov for forskellige miljøer, som er tilpasset til forskellige opgaver og aktiviteter.

– Udviklingen af arbejdspladsen skrider fremad på forskellige måder for forskellige markeder og brancher og er forskellig for private og offentlige virksomheder. Vi ser nu, at flere af vores store internationale kunder er meget interesserede i nye måder at arbejde på for at øge kreativiteten og produktiviteten. Vi har i løbet af efteråret haft mange besøg på vores aktivitetsbaserede kontor i Stockholm, hvilket har givet anledning til interessante diskussioner om nye løsninger.

Ved konferencen "Aktivitetsbaserade kontor i offentlig sektor" i netop Stockholm den 9. december præsenterede Elisabeth Slunge, hvordan man kan udforme et kontor, så den enkelte medarbejder bliver mere kreativ og produktiv. Hendes præsentation tog udgangspunkt i Kinnarps' nye Trendrapport 2015.

– I løbet af dagen gav jeg en forhåndspræsentation af vores Trendrapport 2015. Den viser trends, som påvirker vores arbejdsplads og udviklingen af det aktivitetsbaserede kontor.
Store offentlige myndigheder, f.eks. Försäkringskassan, der er ansvarlig for det svenske velfærdssystem, har indført aktivitetsbaserede arbejdspladser. Vi ser en stærk udvikling hen imod det aktive kontor. Fremtidens arbejdsplads skal sikre både et attraktivt design for at lokke nye talenter til og et godt arbejdsmiljø, hvor flere generationer samarbejder, siger Elisabeth Slunge

Vil du vide mere om Kinnarps' nye Trendrapport 2015? Så er du velkommen til at besøge os på Stockholm Furniture Fair den 3.-7. februar 2015, hvor vi viser de nye trends i visuel form.

Du kan også bestille et eksemplar af Trendrapporten her.