Yes roboss!

2016-02-16

Medarbejderudviklingssamtale med en robot? Forhåbentlig slipper vi for det et stykke tid endnu. Men de ansatte på Hitachis lager har allerede måttet adlyde robotordrer.

Teknikvirksomheden er på forkant med udviklingen inden for kunstig intelligens til arbejdspladser og lancerede i sidste måned en hurtig toarmet robot, som kan erstatte mennesker i forbindelse med simple logistiske opgaver.

Men nu har de altså med succes også testet en ny chefrobot, som kan give de ansatte anvisninger baseret på analyser af tidligere data. Chefrobotten kan til og med effektivisere arbejdet ved f.eks. at hjælpe lagerarbejderen med at finde den mest effektive vej til en bestemt hylde.

Hitachi selv er meget tilfredse med, at effektiviteten blev øget med hele 8 procent på de lagre, hvor man havde en robot som chef, i forhold til de steder hvor man ikke havde det. De er så tilfredse, at de ser frem til at kunne anvende teknikken på andre områder end logistik, f.eks. inden for transport, finans og sundhedsvæsnet. Men vi skal dog ikke endnu til at mistænke sygeplejersken eller taxichaufføren for at være en robot. Hitachi siger, at de skal teste chefrobotterne i nogle år, inden de vil forsøge at lancere dem kommercielt.