Kinnarps' Skillingaryd fabrik modtager eco-label

2015-03-24

Kinnarps' fabrik i Skillingaryd er blevet certificeret i overensstemmelse med FSC®. FSC-certificering er en garanti for, at det træ der anvendes i produktionen kommer fra skove, der er blevet forvaltet på en ansvarlig måde og at oprindelsen er blevet kontrolleret.

"Vi har nu en ubrudt kæde af sporbarhed på alle vores egne fabrikker i Sverige, som leverer produkter, hvor træ indgår. Det giver os en unik mulighed for på baggrund af de certificerede råvarer, at FSC certificere alle produkterne under vores brand, som produceres i Sverige" siger Kinnarps' Corporate Environment Manager, Johanna Ljunggren.

FSC står for Forest Stewardship Council og er en uafhængig, international medlemsorganisation, som arbejder for at fremme miljøvenlig, socialt ansvarlig og økonomisk levedygtig drift af verdens skove. Kinnarps' mål er, at alt træ der anvendes i produktionen, skal være FSC-certificeret i 2020.

"Ud over at være sikker på, at det træ der anvendes til at fremstille vores produkter kommer fra ansvarligt drevne skove, og at de der arbejder i skovbruget har rimelige vilkår, er det vigtigt for os også at tage hensyn til de mennesker, der bor tæt på skov og som påvirkes af skovindustri. FSC-certificering sikrer, at skoven forvaltes på en ansvarlig måde" siger Johanna Ljunggren.

Et af Kinnarps 'strategiske mål er at fremme den biologiske mangfoldighed, hvilket FSC bidrager til. Fabrikken i Kinnarp har været certificeret siden 2002 og gennem årene har Kinnarps desuden bidraget til udviklingen af den nationale standard for skovcertificering for FSC i Sverige.