Viisi fiksua esitelmää

2015-10-06

Mistä maailman työpaikoilla puhutaan ja mitkä ovat kuumimmat trendit? Tässä on viisi Ted Talksin tämän hetken eniten keskustelua herättävää ja katsottua esitelmää. Ole hyvä, odota inspiraatiota!

1. TOIMISTOKAMMO. Miksi työnteko on niin vaikeaa – nimenomaan työpaikalla? Lähes neljä miljoonaa on ladannut tämän ajatuksia herättävän, humoristisen esitelmän, jossa kirjailija Jason Fried pohdiskelee veitsenterävin sanankääntein, miten outoa on, että kun tehtävänämme on tärkeä työ, teemme sen kotona, lennolla, pubissa... missä tahansa muualla paitsi toimistossa.

https://www.ted.com/talks/jason_fried_why_work_doesn_t_happen_at_work

2. MONIMUOTOISUUS. Miten saamme luotua työpaikan, jossa ei esiinny ennakkoluuloja vaan sen sijaan vallitsevat monimuotoisuus, tasavertaisuus ja vastuullisuus? Verna Myers on yksi maailman johtavista tutkijoista, ja tuhansilta työpaikoilta keräämänsä kokemuksen pohjalta hän kertoo matkasta, joka alkaa omasta sisimmästämme. Näin voit vaikuttaa!

http://www.ted.com/speakers/verna_myers

3. TIIMIHENKI. Morgana Bailey kutsuu itseään "henkilöstöpäällikköaktivistiksi" ja on vakuuttunut siitä, että tie menestykseen kulkee rajattoman työpaikan kautta, jossa eri-ikäiset työntekijät, joilla on erilaisia kokemuksia, oppivat tekemään töitä yhdessä tiiminä.

http://www.ted.com/speakers/morgana_bailey

4. Y-SUKUPOLVI. Miksi he ovat niin hankalia? Mitä he ajattelevat? Monissa yrityksissä käytetään runsaasti energiaa ja tehdään paljon tutkimuksia yhden muista poikkeavan sukupolven ymmärtämiseksi. Mutta mitä mieltä "uuden vuosituhannen lapset" (vuoden 1985 jälkeen syntyneet) ovat itsestään ja työelämästä? Katso mielenkiintoinen luento, jonka esittäjä Patrice Thompson päätti hiljattain opintonsa London School of Economicsissa.

http://www.ted.com/watch/ted-institute/ted-state-street/patrice-thompson-closing-the-gap-a-millennial-proposal-for-a-happy-multigenerational-workplace

5. YHTEISHENKI. Useimmissa yrityksissä vallitsee tähtikultti, joka keskittyy muutamiin hyvin menestyviin työntekijöihin, jotka määräävät kaikkien muiden päiväjärjestyksen. Margaret Heffernanin talouselämäprofiilissa ylistetään sen sijaan yhteishenkeä, joka on yrityksen menestyksen liikkeellepaneva voima. Hän käyttää pohdintojensa havainnollistamisessa apuna kanaparvea... Tämä on jokaisen kunnianhimoisen johtajan nähtävä!

https://www.ted.com/playlists/60/work_smarter