7 fiksua askelta

2015-11-05

Miten luodaan täydellinen työpaikka? Fiksut yritykset tietävät, että muotoilu ja käyttäytymistieteet kulkevat käsi kädessä. Seuraavassa esitellään seitsemän tekijää, jotka ratkaisevat viihtyvyyden!

 

  1. Ergonomia. Yhdysvalloissa tehtiin äskettäin huomiota herättänyt tutkimus (HOK), jossa haastateltiin 3 200 toimistotyöntekijää. Tutkimus osoitti, että jopa 82 prosenttia oli kärsinyt toisinaan huonosta ergonomiasta johtuvista lihasvaivoista. Kun pihistetään pikkuasioissa, tuhlataan suurissa.
  2. Lämpötila. Tiesitkö, että työpaikan ihanteellinen lämpötila on tarkalleen 21,6 astetta? Jokainen asteen poikkeama vähentää keskittymiskykyä 1–2 prosentilla. Pidä siis silmällä termostaattia!
  3. Vaihtelu. Yhden ja saman harmaanvalkoisen toimistoympäristön tuijottaminen päivästä toiseen on tuhoisaa energiatasoillemme. Aivot tarvitsevat visuaalista vaihtelua toimiakseen – anna taiteen, kuvioiden ja värien rikkoa yksitoikkoisuuden. Muista kuitenkin, ettet valitse värejä oman makusi mukaan, vaan tekemällä sen tieteellisiin tosiasioihin pohjautuen. Sininen todella rauhoittaa meitä. Ja kyllä, se on totta; punainen saa meidät pirteämmiksi. Anna väri- ja sisustusasiantuntijan auttaa!
  4. Ilmanvaihto. Ei ole epätavallista, että sisäilma sisältää sata kertaa enemmän allergisoivia hiukkasia kuin ulkoilma. Tämä on luonnollisesti terveysongelma, sillä länsimaissa toimistotyöntekijät kuluttavat 90 prosenttia ajastaan juuri sisätiloissa. Allergioiden ja astman kaltaisten sairauksien ehkäisemiseksi on tärkeää panostaa ympäristömerkittyyn ja taatusti laadukkaaseen sisustukseen. Tässä asiassa me Kinnarpsilla voimme auttaa sinua.
  5. Yksityinen ilmapiiri. Äänitaso on ehkä tavallisin valituksen kohde ja kuumin jutunaihe työpaikan kahvipöydässä. Hyvinvoinnin kannalta onkin tärkeää saada itse päättää, mitä musiikkia soitetaan, tai että kaikilla on mahdollisuus vetäytyä suorittamaan tärkeitä työtehtäviä rauhassa ilman jatkuvia keskeytyksiä.
  6. Elämää huipulla. Mitä korkeammalla rakennuksessa työskentelemme, sitä paremmin voimme. Eikä asia ole ainoastaan näin, vaan tutkimukset osoittavat myös, että meistä tulee mukavampia kollegoitamme kohtaan. Esteettömällä näkymällä on taianomainen vaikutus aisteihimme.
  7. Sitoutuminen. Tyytyväiset työntekijät ovat sekä luovempia että terveempiä. Siksi kaiken A ja O onkin, että johto osoittaa selkeästi investoivansa sisustukseen ja työympäristöön. Tällainen myönteinen signaali saa aikaan sitoutumista ja ylpeyttä.