Rikkaampi elämä

2016-05-17

Tuntuuko työ hauskalta ja kehittävältä vain onko siitä tulossa rutiinia? Työpaikkoja, joissa on iloisimmat ja tyytyväisimmät työntekijät, yhdistää neljä tekijää. Arvaatko, mitkä ne ovat?

Rakenne. Viikossa on 168 tuntia. Ihanteellisesti nämä jakautuvat kolmeen osaan: 56 tuntia unelle, 56 tuntia työlle (työmatkat ja kotityöt mukaan lukien) ja 56 tuntia vapaa-ajan harrastuksiin. Työ, jonka rakenne kannustaa aktiviteetteihin ja rikkaaseen elämään työn ohella, on mitä tärkein yleisen hyvinvoinnin kannalta. Elämä ei saa olla pelkkää työntekoa.

Sosiaaliset suhteet. Tiesitkö, että työpaikan sosiaalisia suhteita pidetään usein palkan suuruutta tärkeämpänä? Panosta yhteisiin aktiviteetteihin kuten aamiaiseen tai lounaskävelyihin. Yksinkertaisia asioita, jotka taatusti lisäävät viihtyvyyttä.

Stimulanssi. Kaikki haluavat oppivat uusia asioita ja kehittyä. Työpaikka, joka tarjoaa tämän, saa uskollisimmat ja kiinnostuneimmat työntekijät. Yksinkertaista psykologiaa: mitä enemmän saat, sitä enemmän haluat antaa. Monet menestyvät yritykset antavat esimerkiksi työntekijöiden vaihtaa työtehtäviä keskenään tai määräävät, ettei kellään saa olla samaa roolia yli kahta vuotta. Jatkuvat kehityskeskustelut ovat tietysti itsestäänselvyys.

Tarina. Tunteakseen olevansa osa suurempaa kokonaisuutta pitää työntekijällä olla syvällinen ymmärrys yrityksen arvoista, strategiasta ja tulevaisuudensuunnitelmista. Mikä on sinun yrityksesi tarina?

Lähde: The Happiness Equation och Inc.com.