Älykäs työpaikka tuottaa älykkäitä työntekijöitä

2015-12-15

Sitoutuneet työntekijät ovat yrityksen tärkein voimavara. He työskentelevät keskittyneemmin, ovat uskollisempia ja heidän työnsä tulokset ovat vaikuttavampia. Mutta miten luomme tällaisen unelmatyöpaikan, jossa useimmat tuntevat olonsa hyväksi?

Kaikki tietävät, kuinka tärkeästä asiasta on kyse. Kuitenkin American Psychological Associationin tekemä tutkimus osoittaa, että vain 13 prosenttia kaikista länsimaiden toimistotyöntekijöistä kokee aitoa ja syvää sitoutumista työhönsä. Ajattele, jos tyytymättömät ja kyllästyneet työntekijät olisi voitu käännyttää, mitä se olisi merkinnyt niin työilmapiirille kuin todellisille tuloksille! Äläkä usko, että kyse on vain korkeammasta palkasta. Ei, se mikä ratkaisee, viihdymmekö työpaikalla vai emme, riippuu muista syistä ja ratkaisuista. Kaikkein tärkeimmäksi asiaksi tutkimuksessa nousi sisustus! Vanhaa sanontaa ”toinen silmä näkee, toinen tuntee” ei pidä aliarvioida. Ikävä ja byrokraattinen sisustus, jossa istumme kahlittuna toimistomoduuleihin klo 9–17, rajoittaa tunne-elämäämme. Kutistamme itsemme, sulkeudumme itseemme, meistä tulee mielikuvituksettomia ja menetämme aloitekykymme. Mikä on vieläkin pahempaa, me hyväksymme tapojemme orjina jonkin ajan kuluttua ahtaissa, epämukavissa ja meluisissa tiloissa oleskelun kyseenalaistamatta koko asiaa.

Siksi älykkäästi suunnitellut työpaikat ovatkin niin arvokkaita; ne kannustavat meitä luovuuteen ja älykkääseen keskusteluun rakentamaan osallistavaa yrityskulttuuria, jossa työntekijä uskaltaa olla oma itsensä. Tällöin syntyy myös tarttuva tunne siitä, että muutokset ovat mahdollisia. American Psychological Association toteaa tutkimuksessaan, että tällaiset yritykset pärjäävät keskimäärin 20 prosenttia paremmin kuin muut.

Työskentelemme Kinnarpsilla Better at Work -mallin pohjalta. Jos haluat tietää lisää, miten voit luoda vapaamman ja luovemman työpaikan – napsauta tästä!