Rajaton työpaikka

2015-10-20

Salamannopeasti muuttuvassa yhteiskunnassa on tärkeämpää kuin koskaan rakentaa fiksuja työpaikkoja, jotka toimivat eri sukupolvien välillä.

Joku haluaa muuttaa kokoushuoneen kirjastoksi. Nuorempi työntekijä on puolestaan sitä mieltä, että flipperi olisi loistava idea. Kuuluuko höpötys taas kahvihuoneesta?

Näkemys työpaikoistamme on tänään täysin erilainen kuin vain muutama vuosi sitten. 1980-luvulla useimmissa yrityksissä vallitsi hierarkkinen järjestys, mikä heijastui koruttomissa toimistoympäristöissä, joissa ihmiset istuivat työskentelemässä pienissä kopperoissa. Tekninen kehitys on kääntänyt asian ylösalaisin ja tarjonnut täysin uusia edellytyksiä. Nykyisin avainsanoina toimivat vuorovaikutus ja liikkuvuus. Töitä on pystyttävä tekemään missä ikinä oletkaan. Tämä on monille suoraan yliopistosta tuleville nuorille työntekijöille itsestäänselvyys. He ovat tottuneet ympäristöihin, joissa painotetaan erityisesti yhteisiä tiloja ja yhteistyötä yli rajojen. Siksi harkitulle sisustuksen suunnittelulle tulee antaa suuri painoarvo; osaksi uusien lahjakkuuksien houkuttelemiseksi, osaksi vanhempien työntekijöiden kapasiteetin hyödyntämiseksi. Eikä vähiten siksi, että vuonna 2060 Euroopan väestöstä 40 prosenttia tulee olemaan yli 55-vuotiaita.

– Työpaikoilla on ensimmäistä kertaa neljä sukupolvea, ja se merkitsee, että kaikkien on viihdyttävä ja löydettävä oma, yksilöllinen tapansa tehdä töitä. On tärkeää muistaa, että 70-vuotiaalla ja 20-vuotiaalla on työpaikalla aivan erilaiset vaatimukset, sanoo Kinnarpsin toimintaan perustuvan työympäristön konseptisuunnittelija Henrik Axell.

Jos haluat tilata Kinnarpsin Trendiraportin ja lukea lisää siitä, kuinka kaikille soveltuvia työpaikkoja luodaan, napsauta tästä!