Takaisin autotalliin

2014-06-10

Harvaa yritystä seurataan yhtä tarkkaan kuin Googlea. Kun amerikkalainen yritysjätti hankkii uudet toimistotilat Amsterdamissa, menemme tietysti vierailulle ja muistelemme, miten kaikki sai alkunsa – autotallista!

Se kuulostaa aivan klassiselta IT-jutulta: Mutta Larry Page ja Sergey Brin aloittivat yrityksensä kirjaimellisesti nollasta. Esimerkiksi Googlen ensimmäinen toimisto oli Susan Wojcickin autotallissa Kalifornian Menlo Parkissa. Se olikin ilmeisesti aika luova ympäristö – Googlen jälkeen Susan siirtyi johtotehtäviin Youtubelle.

Sen jälkeen Googlesta on tietysti tullut yksi maailman menestyksekkäimmistä yrityksistä, jolla on toimistoja ympäri maailmaa. Toiminnan keskipiste sijaitsee Piilaaksossa, missä on kaikkea lentopallokentistä 18 ravintolaan, tenniskenttiä, kylpylöitä, uimahalli, vain muutamia esimerkkejä mainitaksemme. Kun oli aika remontoida ja laajentaa Amsterdamin toimistoa, päätettiin leikitellä historialla ja palata autotallitunnelmiin ajalta, jolloin kaikki sai alkunsa Susan Wojcickin luona. Täällä ovat nähtävissä graffitien täyttämät tiiliseinät, muuttolaatikot ja valtavat, lentokonehalleista muistuttavat ovet – aivan kuin silloin ennen. Entisestä poiketen on kuitenkin sanottava, että kaikessa on käytetty ympäristöystävällisiä materiaaleja ja kaikki huonekalut ovat kierrätyskelpoisia.

Ehkä myös muiden toimistojen kannattaisi ottaa tästä mallia? Jos suunnittelet muuttoa tai remonttia – mieti menneisyyttäsi!