Tee yrityksestäsi voittaja!

2014-03-25

Jos henkilökunta viihtyy, yritys menestyy paremmin – tämä on tutkittu tosiasia. Nämä vinkit auttavat pitämään työntekijäsi tyytyväisinä. Ei, se ei liity mitenkään palkkaan.

Työntekijöitä tulee ja menee, ja usein henkilökunnan vaihtuvuus voi antaa viitteitä työpaikan ilmapiiristä ja viihtyisyydestä. Ei ole mikään salaisuus, että tyytyväiset työntekijät pysyvät yrityksessä pidempään. Ilmapiiristä ei ehkä koskaan saa täydellistä, mutta seuraavien neuvojen avulla sitä voi ainakin parantaa.
1. Työpaikan "sävy" määräytyy ylhäältä päin – usein sen luo johtaja tai johto. Aivan kuten huono ilmapiiri tarttuu, myös positiivinen energia voi levitä koko organisaatioon.
2. Luota työntekijöihin. Monissa yrityksissä on huomattu tulosten paranevan, kun työntekijät saavat enemmän vapautta. Esimerkiksi kannattaa tarjota mahdollisuus etätyöhön. On jopa yrityksiä, joissa erityisiä lomasääntöjä ei ole vaan lomaa otetaan "tarpeen mukaan". Jossain kulusääntöjä ei ole: "Käsittele yrityksen rahoja kuin omiasi." Tämä on osoittautunut erityisen tehokkaaksi.
3. Palkkaa heti oikeat henkilöt. Se ei ehkä ole helpoimpia tehtäviä, mutta yritys saavuttaa tavoitteensa usein helpommin, jos yrityskulttuuri asetetaan varsinaisten meriittien edelle. Miten potentiaalinen työntekijä sosiaalisesti sopii organisaatioon? Kun varmistat tämän, säästyt ärtymykseltä ja väärinkäsityksiltä. Tiimi on aina tärkeämpi kuin yksilö. Panosta sen sijaan työntekijöiden koulutukseen – se on paras sijoitus.