Maailman paras

2015-03-31

Jos saisit valita – missä haluaisit asua ja tehdä töitä tulevaisuudessa? Kinnarps tutustui maailman kestävimpiin kaupunkeihin. Täällä elämänlaatu on paras!

55 prosenttia maailman väestöstä asuu tällä hetkellä kaupungeissa, jotka käyttävät 80 prosenttia kaikesta tuotettavasta energiasta. Joten kun puhutaan tulevaisuudesta ja siitä, miten ympäristö ja talouden kehitys pitäisi saada tasapainoon,  onko se edes mahdollista?

Hollantilaisen muotoiluyrityksen Arcadisin tekemän tutkimuksen lähtökohtina ovat olleet kolme tekijää: "people, planet and profit" (ihmiset, planeetta ja tuotto). Yksikään kaupunki maailmassa ei saisi huippuarvosanoja kaikissa näissä kategorioissa. Monet kaupungit esimerkiksi Yhdysvalloissa ovat erittäin pitkälle kehittyneitä liiketoiminnan osalta, mutta niillä voi olla huono ympäristöstrategia. Amerikkalaisista kaupungeista ensimmäisenä listalla on Chicago sijalla 19. Eurooppa taas hallitsee listan kärkeä: sillä on seitsemän edustajaa kymmenen kärjessä. Oletko harkinnut Frankfurtia? Se on listan kärjessä! Tässä on listan kymmenen kärki:

  1. Frankfurt
  2. Lontoo
  3. Kööpenhamina
  4. Amsterdam
  5. Rotterdram
  6. Berliini
  7. Soul
  8. Hongkong
  9. Madrid
  10. Singapore