Paras työpaikka

2015-06-08

Unelmatyöpaikka? Minkä vuoksi tietyt yritykset saavat aina parhaat työntekijät? Kinnarps katsoo, miltä näyttää Googlen ruokalassa ja pääsee nauttimaan mielenkiintoisesta juttutuokiosta ruokajonossa...

Kuutena vuonna peräkkäin Google on rankattu USA:n houkuttelevimmaksi työnantajaksi. Kaikki tietävät, että se on upea työpaikka, jossa on tarjolla lastenhoitoa ja jonka tiloissa voi harrastaa keilailua ja tennistä ja treenata kuntosalilla. Se ei ole kuitenkaan koko totuus. Googlella puhutaan siitä, kuinka tärkeää on päästä tapaamaan ihmisiä. Se alkaa jo ruokalan jonosta, missä yleisenä tavoitteena on, että jokaisen on saatava odottaa noin 3 - 4 minuuttia. Se on juuri sopiva aika, jonka kuluessa syntyy odottamattomia keskusteluja ja uusia tuttavuussuhteita. Lounas nautitaan pitkissä pöydissä, jotka on sijoitettu lähekkäin ja edistävät kirjaimellisia törmäyksiä toisiin työntekijöihin. Kaikella tällä pyritään edistämään yhteisöllisyyttä ja yhdessäoloa. "Google-törmäyksestä" on tullut peräti vakiintunut sanonta.

Keskusteluista työntekijöiden kanssa käy myös ilmi, että tämä on ratkaisevaa viihtymisen kannalta: Google koetaan persoonalliseksi ja inhimilliseksi. Yritykseksi, joka on hyvä luomaan ystävällisiä ja huolehtivia ympäristöjä työntekijöilleen. Tämän erityisen "Google-ilmapiirin" työntekijät mainitsevat ensimmäisenä, kun heiltä kysytään, mikä on "parasta työpaikassa".

Ja onhan tietysti tenniksen pelaaminenkin ihan kivaa...