Tarkkaile kehonkieltäsi!

2016-05-30

Tiedämme kaikki, että on tärkeää osata ilmaista itseään ja sanoa asiat oikealla tavalla. Sanat menettävät kuitenkin helposti merkityksensä, jos katse harhailee ja käsiä pyöritellään hermostuneesti toisiaan vasten. Ihmiset tunnistavat alitajuisesti tällaiset eleet ja muodostavat salamannopeasti kuvan siitä, kuka olet. Seuraavassa on lueteltu 10 yleisintä virhettä, joihin kehollisessa ilmaisussamme syyllistymme.

  1. Tuolissa taaksepäin nojaaminen kädet niskan takana saattaa kertoa siitä, että olet rento, mutta myös siitä, että sinulle on täysin samantekevää se, mitä toinen sanoo.
  2. Puhekumppania pitäisi yleensä katsoa silmiin, mutta liian intensiivinen katsekontakti voi myös aiheuttaa väärinkäsityksiä ja se koetaan usein aggressiivisena. Pidä katse 1 - 2 sekuntia puhekumppanissa ja anna sen sitten siirtyä toisaalle.
  3. Kun ihmiset ovat stressaantuneita, he vievät usein käsiään toisen päälle. Älä tee niin, jos haluat saada hankkeesi läpi seuraavassa kokouksessa.
  4. Mitä käsien kanssa pitäisi tehdä? Monet meistä työntävät kädet huomaamattaan taskuihinsa, mutta tämä ele voidaan helposti tulkita niin, että henkilöllä on jotain salattavaa.
  5. Korostatko sanomaasi koko kädellä osoittamalla? Tällä eleellä on valitettavasti taipumus tappaa alkanut keskustelu.
  6. Yleisimpiä virheitämme kehonkielessä ovat puhumisen yhteydessä tapahtuva nenänpään koskettelu ja leuan hively. Tämä voi vaatia keskittymistä – mutta jos haluat tehdä rehellisen ja arvokkaan vaikutelman, tarkkaile käsiesi liikkeitä.
  7. Nyökkäily keskustelun yhteydessä on mukavaa, mutta älä tee sitä koko ajan. Se antaa sinusta häilyvän vaikutelman.
  8. Kaikki tapaamiset eivät ole hauskoja, mutta muun maailman ei tarvitse tietää sitä. Lakkaa siis nypläämästä hiuksiasi peukalon ja etusormen välissä.
  9. Lapset saattavat istuessaan kiertää jalkojaan tuolinjalan ympärille. Se ei kuitenkaan ole suositeltavaa, jos olet yli kaksitoistavuotias ja haluat viestittää ympäristölle, että olet aikuinen, johon voi luottaa.
  10. Silloin tällöin on hyvä vahvistaa sanojaan kehonkielellä, mutta jos et ole jalkapallotuomari tai junanlähettäjä, se kannattaa tehdä sopivan hillitysti.