Siivoa sekasotku!

2014-06-03

Erään myytin mukaan nerot selviävät luovasta kaaoksesta paremmin kuin muut... Voimme jättää kertomatta, onko se totta vai ei. Sitä vastoin tiedämme aivan varmasti, että pidemmän päälle järjestys voittaa!

Tuntuuko tutulta? Työpöydälläsi vallitsee kaaos – lehtiä, kahvimukeja, johtoja ja papereita joka puolella. Se ei ole vain epämukavaa vaan aiheuttaa myös melkoisesti tarpeetonta stressiä.
– Etenkin työpaikan toimistoympäristössä on tärkeää, että kaikki huolehtivat puhtaudesta ja siisteydestä ja pitävät asiakirjat ja muut työpöydän esineet järjestyksessä, sanoo järjestelykonsultti Nina Strandberg.
Mitä siis pitäisi ajatella?
On olemassa yksinkertainen mutta erittäin tehokas keino ongelman ratkaisemiseen! Luokittele asiakirjat tärkeyden mukaan: Ne jaetaan yksinkertaisesti aktiivisiin ja passiivisiin. Niihin, joita tarvitaan juuri nyt, ja niihin, joita tarvitaan pidemmän ajan kuluttua. Viimeksi mainitut voidaan arkistoida kansioihin ja laittaa sivuun. Ei ole myöskään mitään syytä, miksi edellisvuoden veroilmoituksen pitäisi lojua työpöydällä kuukausi toisensa jälkeen… Mutta ei työpöydän silti tarvitse olla kliininen ja steriili.
– Pieni kukkamaljakko tai kiva kynäteline rikkoo kaavaa, tuo viihtyisyyttä ja antaa henkilökohtaisen kosketuksen. Vihreä vähentää stressiä, joten ruukkukasvikaan ei ole pahitteeksi, sanoo Nina Strandberg.