Yhteistyö kannattaa

2015-09-24

Puhukaa enemmän keskenänne! Ei ole varmenpaa tapaa saavuttaa nopeasti menestystä ja kannattavuutta, osoittaa Googlen tekemä ainutlaatuinen kysely.

Kaikenkaikkiaan 273 amerikkalaista, vaihtelevan kokoista, eri toimialojen yritystä tarkasteltiin ja haastateltiin yksityiskohtaisesti. Löydökset olivat kiistattomat: Jos yritykset saattoivat kehittää kultuurin joka suosi yhteistyötä ja yhteisöllisyyttä, 73% oli vakuuttunut, että toiminta olisi menestyksekkäämpää ja toimintatapa tekisi yrityksestä houkuttavamman, jolloin se onnistuisi pitämään ja saamaan joukkoihinsa alansa kärkiosaajia.

Kun yrityksiltä kysyttiin mitä tarvitaan sellaisen organisaation luomiseen, nousi hyvän ja osaavan IT osaston merkitys ylitse muiden. Uusi teknologia antaa henkilöstölle mahdollisuuden olla yhteydessä toisiinsa mutkattomasti kaiken aikaa ja osallistua esim. videoneuvotteluihin. Ei ole merkitystä missä ihmiset fyysisesti ovat, kun he voivat olla yhteydessä toisiinsa. Tästä huolimatta kysely selvitti myös, että kasvokkain käydyt palaverit ovat edelleen paras tapa neuvotella, mutta se ei aina ole mahdollista yhä enemmän stressaavassa maailmassa.

Niistä yrityksistä, jotka uskoivat, että heillä jo on luova työympäristö, jopa 88% vakuutti, että yhteistyön sujuvuus oli tärkein tekijä työntekijöiden hyvinvoinnin ja tuottavuuden kannalta. On erittäin hyvä, jos henkilökunta tekee sujuvasti yhteistyötä riippumatta iästä, sukupuolesta tai kokemuksen määrästä. Monimuotoisuus on tulevaisuutta, asia, jota olemme jo käsitelleet Kinnarpsin uudessa Trendiraportissa.

Jos sinulla ei vielä ole omaa raporttia, voit tilata sen tästä!