Värikästä satsausta!

2015-12-04

Kun Hildur Blad aloitti blogin Fixa&dona 2006, sisustusmaailma sai uuden varteenotettavan tekijän. Tänään hän on yksi menestyneimmistä sisustajista ja luo interiöörejä niin yksityisasiakkaille kuin suuremmille muotoilualan yrityksille.

– Ensimmäinen tehtäväni Kinnarpsille oli luoda pop-up-näyttely Wetterling Gallery -tilaan viime vuoden kalustemessujen yhteydessä. Juuri nyt olen luomassa viimeisiä kuvia uuden tuotteen ja konseptin lanseeraukseen, joita olen ollut mukana ideoimassa ja kehittämässä. Suuri osa työtäni on nimittäin näihin liittyvä visuaalinen viestintä, kuvien laatiminen verkkosivuille ja sosiaaliseen mediaan. Olen osallistunut myös Kinnarpsin ensi vuoden kalustemessujen osaston värisuunnitteluun.

Hildur on luonut nimensä juuri erehtymättömän värimakunsa ansiosta. Oltuaan kymmenen vuotta alalla hänestä on tullut melkoinen kulööriasiantuntija, jolla on useita värialan koulutuksia CV:ssään. Hänelle väri on sisustajan tärkein työkalu.

– Väri dominoi muotoa. Ihminen näkee värin ennen tuotetta. Joten väreillä voi taikoa! Voit sekä tuoda esiin että kätkeä sen mukaan, mitä värejä käytät.

Sopivatko jotkut värit muita paremmin huonekaluihin?

– Mitä pienempi pinta, sitä vahvempia värejä voidaan käyttää ilman, että vaikutelmana on too much. Kaikki värit toimivat pienessä muodossa. Ratkaisevaa on, minkä värien kanssa niitä yhdistellään, ja mitkä ovat tilan tarjoamat edellytykset. Tumma huonekalu koetaan suurempana ja se vie visuaalisesti suuremman tilan. Käytä vaaleampia värejä, jos et halua, että kaluste koetaan raskaaksi.

Mitä värit merkitsevät sinulle henkilökohtaisesti?

– Rakastan värejä! Näen elämän väreissä ja etsin jatkuvasti jännittäviä väriyhdistelmiä. Asiakkaani kommentoivat usein tunnetta, jonka väri tuo sisustukseen. Itse tykkään luoda ympäristöjä, jotka vain ”ovat”, jotka tuntuvat mukavilta, rauhallisilta ja hienovaraisilta.

Mikä on lempivärisi juuri nyt?

– Likaisenkeltainen. Se tuo lämpöä muuten haaleampiin väriyhdistelmiini.

Tiedot: Hildur Blad
IKÄ: 35 vuotta.
TYÖ: Työskentelee luovana johtajana ja sisustajana Project WHY -projektissa. Pitää sisustusblogia Fixa&dona Aftonbladetin sisustussivustolla Myhome.se.
ASUINPAIKKA: Tibro.
AJANKOHTAISTA: Kinnarpsin uudet värit.

Kuva: Day Fotografi / Sara Landstedt