Muotoilu herättää ylpeyttä

2015-09-22

Muotoilu on paljon enemmän kuin vain mukava ympäristö ja istujaystävälliset työtuolit. Se kertoo, millainen kulttuuri yrityksessä on!

Kaikki yritykset kaipaavat tänä päivänä avainta siihen, miten saada sitoutuneempia ja innovatiivisempia työntekijöitä. Osa näyttää ajattelevan, että riittää, kun tarjotaan hieman sosiaalista viihtyisyyttä, asennetaan pingispöytä, kutsutaan yhteisiin illanistujaisiin perjantaisin ja matkataan konferenssiin kerran vuodessa. Nämä ovat mukavia aloitteita, mutta maanantaihin mennessä asia on useimmiten jo unohtunut. Todelliseen muutokseen kuuluu muutakin kuin muotoilu. Sitä voi verrata illalliselle menoon: pukeudumme, jotta olo tuntuisi hyvältä, mutta myös tehdäksemme vaikutuksen. Se on vaivannäköä, jota isännät arvostavat. Samalla tavoin tarkoituksenmukainen muotoilu voi herättää ylpeyttä ja yhteenkuuluvuuden tunnetta työntekijöiden ja asiakkaiden joukossa. Nykyään on esimerkiksi tieteellisesti todettu, että tuottavuutemme paranee, kun olemme yhteydessä luontoon. Mutta tarkoittaako se, että kaikki työntekijät näkevät ulos ikkunasta – vai onko pingispöytä tiellä? Miten voimme ajatella eri tavoin? Yritysten on jatkuvasti kyseltävä itseltään, millaista käyttäytymistä ja kulttuuria muotoilulla halutaan edistää. Amazonin ja Applen kaltaiset yritykset ovat ymmärtäneet tämän jo kauan sitten. Eivätkä vähiten sitä, kuinka työntekijät itse saavat vaikuttaa lähiympäristöönsä.

– Joskus kyse voi olla pikkuasioista, kuten siitä, että jokainen saa olla mukana päättämässä valaistuksesta tai työpaikan lämpötilasta. Kun koetaan, että pystytään vaikuttamaan asioihin, syntyy osallisuutta, sanoo UC Berkeleyn arkkitehtuurin apulaisprofessori, tri Stefano Schiavon.

Kun muotoilulla on selkeä käyttäjälähtöinen tavoite, jonka kaikki ymmärtävät, se on ensimmäinen askel kohti uutta ja tehokkaampaa yrityskulttuuria.

Kinnarpsin ratkaisu tähän on nimeltään Next Office – Activity Based Working, joka ei kata ainoastaan sisustusta, vaan myös koko ympäristön ja sen, minkä tyyppistä toimintaa yritys harjoittaa.