Ympäristöystävällistä valoa

2014-01-08

Aurinkokennojen käyttäminen katujen valaisemiseen ei ole mitään uutta. IgenDesign on vienyt ympäristönäkökulman vielä pidemmälle ja valmistanut tuulivoimalla toimivia lamppuja bambusta. Tuulisissa kaupungeissa idea on mullistava.


Tuuliselle satamakaupungille, jossa sää on tunnetusti huono, IgenDesignin Flow-lamppu on varmaan harkinnan arvoinen. Flow toimii samalla periaatteella kuin uudet vertikaaliset tuulivoimalat. Siinä käytetään yksinkertaista rakennetta, joka perustuu täysin aerodynaamisiin ominaisuuksiin, joiden ansiosta siivet voivat hyödyntää tuulen voimaa ja saada aikaan liikettä. 
Alun perin Flow suunniteltiin kolumbialaiselle Cartagenan kaupungille, missä bambu kasvaa luonnostaan ja tuuli puhaltaa jatkuvasti mereltä. Materiaalivalinta osui juuri bambuun, koska sitä kasvaa kaikkialla maailmassa päiväntasaajan korkeudella, joten idea on helppo viedä muihin kolmannen maailman maihin tarvitsematta kuljettaa materiaalia yli merten. Toinen hyvä puoli materiaalivalinnassa on, että bambu on hajoavaa, mikä tekee siitä erittäin ympäristöystävällistä.