Jännittävää panostusta muotoiluun

2014-09-11

Jännittävää panostusta muotoiluun

Tukholmalainen Designgalleriet panostaa huomattavasti uusien tilojensa sisustukseen ja käyttää siinä apuna Kinnarpsia.

Tukholmalainen Designgalleriet on viiden vuoden takaisesta perustamisestaan lähtien ollut Ruotsin itsestään selvin tapaamispaikka mielenkiintoisten muotoilu- ja designnäyttelyiden parissa. Kukapa ei muistaisi ruotsalaista Fuldesign-muotoiluyhteisöä, joka aiheutti kuohuntaa mediassa lisättyään hunnun Ruotsin kansallispukuun? Tai muotoilukolmikko Claesson-Koivisto-Runen Tokion taksien inspiroimaa innovatiivista mattonäyttelyä?

Puhumattakaan yleisömenestyksestä, joka saavutettiin panostamalla seksiä ja muotoilua esitelleeseen näyttelyyn... – Haittapuolena on kuitenkin ollut, että olemme pystyneet järjestämään vain kymmenkunta näyttelyä vuodessa, kun kysyntä olisi ollut paljon suurempaa. Se oli yksi syy, jonka vuoksi päätimme muuttaa uusiin tiloihin, kertoo aloitteentekijä ja trendien seuraaja Stefan Nilsson. Elokuun puolivälistä lähtien Designgalleriet on toiminut vanhassa autotallissa Tukholman keskustan Kammakargatanilla, jännittävässä ympäristössä, jonka sisustamisessa Kinnarps on auttanut. Tilojen ydin koostuu upeasta kokoustilasta, johon on saatu inspiraatio kasvihuoneesta. Ihana vihreä kasviseinä ja sisäänkäynnistä sisään tulviva kaunis valo kehystävät kalusteita todella kauniisti.

Sarjan[n] neuvottelupöydän viereen on sijoitettu Esencia-työtuoli, molemmat Kinnarpsilta. Juuri Esencian valinta tuntuu itsestään selvältä, kun ajatellaan, että se on yksi markkinoiden kevyimmistä tuoleista, minkä lisäksi sen voi purkaa kierrätystä varten eli se on siis ympäristöystävällinen vaihtoehto. Mikään muu ei tietenkään sovi muotoilugalleriaan!