Keskity paremmin!

2014-12-04

Keskity paremmin!

Miten usein sinun ajatuksesi harhailevat muualla tietokoneen ääressä istuessasi? Sen sijaan, että keskittyisit raporttiin, joka on saatava valmiiksi, pää täyttyy yhtäkkiä lasten läksyillä, lounassuunnitelmilla ja lomamatkasuunnitelmilla. Se on inhimillistä, niin käy meille kaikille.

Mutta eikö olisi mahtavaa, jos olisi olemassa tekninen apuväline, joka estäisi ajatusten harhailun ja parantaisi samalla keskittymistä? Tämä ei ole science fictionia. Sellainen työkalu on nyt olemassa. Melon näyttää aivan hiuspannan ja hikinauhan välimuodolta, mutta siihen yhtäläisyydet loppuvatkin. Nauhan anturit lukevat aivokäyriäsi. Bluetoothin välityksellä Melon on yhteydessä tietokoneeseesi tai matkapuhelimeesi. Heti kun keskittymisesi herpaantuu, laite havaitsee poikkeavan kuvion ja huomauttaa siitä välittömästi. Melon on tulossa markkinoille ennen vuodenvaihdetta, mutta sitä on jo testattu erittäin menestyksekkäästi eri yrityksissä.
– Kun ymmärretään, miten aivot toimivat eri tilanteissa, Melonin avulla on helppo kehittää uusia ja parempia työtapoja. Voit yksinkertaisesti luoda fiksumpia rutiineja ja kehittyä tehokkaammaksi, perustaja Arye Barnehama sanoo.