Huomio sisustukseen

2015-06-04

Oletko sitä mieltä, että elämä kuluu töissä välillä vähän liian nopeasti? Et ole ainoa. Kinnarps on tutustunut amerikkalaisessa Forbes-lehdessä julkaistuun tutkimukseen. Siinä todetaan, että kolme neljästä toimistotyöntekijästä kaipaa yksityistä paikkaa, johon voisi silloin tällöin vetäytyä.

Meidän odotetaan olevan aina käytettävissä, ja multitaskingista on tullut avainsana. Puhelimessa puhuessasi tarkistat raporttia tietokoneelta ja kuiskaat kollegalle, että toisi sinullekin kupin kahvia. Mutta lopulta se ei tietysti enää onnistu, ja alat pudotella kaikkia niitä palloja, joita yrität pitää ilmassa samaan aikaan.

Työnteko kotona ei myöskään ole ratkaisu – ei ainakaan pitkällä aikavälillä, sillä spontaanit tapaamiset kahviautomaatin luona ovat myös tärkeitä. Mikään tekninen ratkaisu ei voi koskaan korvata siellä syntyvää ryhmädynamiikkaa. Mutta Forbesissa julkaistusta tutkimuksesta käy selvästi ilmi, että työpaikalle kaivataan yksityistä tilaa, jossa on hiljaista ja rauhallista ja jossa voi keskittyä. 55 prosenttia esimerkiksi väittää, että saa harvoin tehtyä kokonaista tehtävää valmiiksi ilman keskeytyksiä. Kuulostaa varmaan tutulta? Eikö olekin häiritsevää, kun joku kuljeskelee selän takana ja näkee näytöltä, mitä kirjoitat? Tai mitä pitäisi tehdä kovaäänisille työkavereille, jotka kertovat viikonlopun seikkailuistaan yrittäessäsi keskittyä töihin?

Kuten niin usein, kun kyse on työpaikkaan liittyvistä kysymyksistä, ratkaisu on harkittu sisustus. Sellaisessa otetaan huomioon erilaiset keskittymisvaiheet, joita käymme läpi normaalin työpäivän aikana. Joskus meidän on saatava olla yksin ja tehdä töitä, joskus taas voimme istua yhdessä tekemässä rutiinitehtäviä tai rentoutua yhdessä kollegoidemme kanssa. 

Miten sellainen työpaikka saadaan luotua?
Kinnarpsin vastaus tähän on nimeltään Next Office Activity Based Working -kokonaisratkaisu, jossa otetaan huomioon sekä fyysinen että digitaalinen ympäristö mutta myös itse organisaatio.