Neljä vinkkiä fiksumman työympäristön luomiseen

2015-05-21

Pienetkin muutokset työympäristössä voivat tehdä ihmeitä viihtymisen ja tehokkuuden kannalta. Tässä neljä yksinkertaista mutta älykästä vinkkiä, jotka me Kinnarpsilla haluamme jakaa. Lue ja inspiroidu!

1. Jatkuva ärsytyksen aiheuttaja monilla työpaikoilla on ääniympäristö. Jollakulla pauhaa musiikki, toinen taas puhuu jatkuvasti kännykkäänsä. Ratkaisu ongelmaan saattaisi olla akustiikkapaneelien tai tilanjakajien asentaminen. Kun uhraatte asialle muutaman minuutin seuraavassa kokouksessa, saatatte löytää käytännön, johon kaikki sitoutuvat.

2. Hyvä valaistus on välttämättömyys sekä keskittymisen että viihtyvyyden kannalta. Silti monilla työpaikoilla tätä asiaa ei ole hoidettu kunnolla. Investoikaa niin sanottuihin CFL-loisteputkiin. Ne säästävät energiaa, ja niiden antamaa valoa lähemmäksi luonnonvaloa ei voi päästä. 

3. Kipeä niska, päänsärkyä ja vihoitteleva selkä. Kuulostaako tutulta pitkän työpäivän jälkeen? Tarkastele kaikkia työpisteitä ergonomian näkökulmasta. Onko tuolit säädetty oikein? Olisiko aika hankkia korkeussäädöllä varustetut työpöydät? Älä hutiloi, kun kyse on työntekijöiden terveydestä – se voi käydä kalliiksi.

4.  Vakavasti puhuen: onko oikeasti loistoidea ahtaa tulostin vaatekaappiin? Tai miten on mahdollista, että kopiokone on päätynyt kokoushuoneeseen? Toisin sanoen: Onko ympäristö suunniteltu tarkoituksenmukaisesti? Käyttäkää hieman aikaa ja energiaa toimivan työpaikan luomiseen yhdessä.