Kukkia ja mehiläisiä ranskalaiseen tyyliin

2015-06-23

Ranskan Kinnarpsilla ollaan kukkien ja mehiläisten asiantuntijoita. No, ei tietenkään sillä tavalla kuin tällä yleensä tarkoitetaan, vaan todellakin kukkien ja ja mehiläisten asiantuntijoita. Kun asiakkaat tulevat Kinnarpsin Pariisin lähellä sijaitsevaan toimistoon, he saavat sekä Kinnarpsin mielenkiintoisen sisustustarjouksen että vihreän kokemuksen. Ja kaiken kukkuraksi purkin hunajaa!

Neljä vuotta sitten Kinnarpsin Ranskan talousjohtaja Stéphane Fouillard mietti, mitä toimiston vieressä sijaitsevalle suurelle viheralueelle tehtäisiin. Olihan se toki kauniin vihreä ruohikkona, mutta ylläpitokustannukset olivat kalliit eikä niityllä ollut mitään erityistä käyttötarkoitusta.

Stéphane halusi luoda käytännöllisen viheralueen, josta hyötyisivät sekä ihmiset että luonto. Hän pyysi tarjouksia useilta eri yrityksiltä ja hyväksyi lopulta ehdotuksen, joka vastasi juuri sitä, mitä hän itsekin kannatti. Sen ylläpitokustannukset olivat pienet, se edistäisi ympäristön hyvinvointia ilman kemikaaleja ja vettä kuluisi vähemmän.

- Lisäksi toteuttaja ehdotti, että avaisimme biologista monimuotoisuutta edistääksemme hyönteishotellin ja sijoittaisimme alueelle mehiläispesiä, Stéphane Fouillard kertoo.

Sanoista tekoihin: nyt kauniin kukkaloiston keskellä on kolme mehiläispesää. Muiden uuden viheralueen myönteisten vaikutusten ohella saadaan todella arvostettua luonnontuotetta.

- Kyllä, jokainen työntekijämme saa kerran vuodessa purkillisen itse tuottamaamme hunajaa. Samoin meillä käyvät asiakkaat saavat purkin vastalingottua Kinnarps-hunajaa.

Tämä panostus sointuu hyvin yhteen Kinnarpsin kestävän kehityksen tavoitteen kanssa: biologisen monimuotoisuuden edistämistä, ei kemikaaleja, vähemmän veden kulutusta – kaikki hyvin pienin kustannuksin. Lisäksi on todella mielenkiintoinen kokemus olla mukana katselemassa, kun mehiläishoitaja kerää pesistä hunajaa.

- Olen todella iloinen, että päädyimme tähän ratkaisuun. Koko henkilöstö on todella ylpeä viheralueestamme, Stéphane kertoo lopuksi.