Ranskan kännykkäkielto

2014-10-09

Miten työntekijät saa kuuntelemaan ja olemaan tarkkaavaisempia kokouksessa? Tee niin kuin Ranskan presidentti François Hollande – hän on kieltänyt matkapuhelimet!

Tärkeä keskustelu on ratkaisevassa vaiheessa, kun yhtäkkiä yhden työntekijän puhelin soi. Tämä vastaa hetkeäkään epäröimättä.
Varmasti tuttu tilanne!
Vaikka tilanne ärsyttää ja koko kokous on keskeytettävä puhelun ajaksi, harvoin kukaan neuvottelupöydän ääressä reagoi tai nuhtelee puhelimeen vastaajaa. Sillä me kaikkihan tiedämme, että seuraavalla kerralla taskussa saattaa surista vaativasti oma puhelimemme. Tai kuinka monesti itse olemme istuneet ja käyttäneet kokousajan päivän viesteihin vastaamiseen, niin ettei jälkikäteen ollut aavistustakaan siitä, mitä kokouksessa sanottiin tai päätettiin. Mutta mikä pahempaa, matkapuhelimen käyttötavoistamme on tullut häiriötekijä, joka ei häiritse vain meitä itseämme vaan myös koko ympäristöämme. Eräs, joka on kerta kaikkiaan kyllästynyt tähän, on Ranskan presidentti François Hollande, joka on kieltänyt hallituksensa jäseniltä puhelinten pitämisen mukana hallituksen kokouksissa – ne on jätettävä huoneen ulkopuolelle.
– Presidentti on tehnyt tämän päätöksen, jotta voidaan keskittyä täysin siihen, mitä kokouksissa sanotaan, sanoo hallituksen edustaja Stéphane Le Foll.