Ranskalainen satumaailma

2014-09-25

Ranskalainen satumaailma

Miten Jules Verne olisi sisustanut suosikkiravintolansa? Uuden göteborgilaisen suosikkikrouvin Le Pain Francais Bistron tunnelma on peräisin meiltä.

Kun ravintoloita on lähes jokaisessa kadunkulmassa, miten olisi kunnostauduttava, jotta asiakkaat löytäisivät tiensä perille? Ruotsalainen arkkitehti- ja sisustustoimisto Stylt Trampoli tunnetaan maagisten satumaailmojen luojana. Esimerkiksi Pietariin on rakennettu hotelli, johon on saatu inspiraatio Dostojevskin Rikos ja rangaistus -romaanista, kun taas Tukholmaan on luotu iloisesta 20-luvusta muistuttava krouvikonsepti.

Vielä hätkähdyttävämmän aikamatkan Stylt Tampoli on tehnyt länsirannikolla Göteborgissa, missä Le Pain Francais Bistron asiakkaat pääsevät tutustumaan La Belle Époqueen, joka tarkoittaa aikakautta 1800-luvulta aina ensimmäiseen maailmansotaan asti. Noihin aikoihin koneesta tuli ihmisen paras ystävä. Jules Verne lähetti Phileas Foggin matkalle maailman ympäri, ja Gustav Eiffel alkoi hahmotella maailman korkeinta tornia.

Tuon ajan seikkailunhalu, kuumailmapallomatkat ja optimistisuus toimivat täydellisenä inspiraationa Stylt Trampolille. Le Pain Francais Bistro -ravintolassa on neljä kerrosta, ja tunnelma siellä on kuin Liisa ihmemaassa -sadussa keskellä vääristyneitä ja ylisuuria kalusteita ja miljöitä, jotka ulottuvat aina kattoterassille asti, jota koristavat pariisilaiset lyhtypylväät. Taianomaista! Ja hyvä esimerkki siitä, että sisustuksessa vain mielikuvitus on rajana.