Työpöydän äärestä säkkituoliin

2016-10-11

Nykyään on yhtä monta tapaa työskennellä kuin on työntekijöitä. Eri sukupolvet asettavat erilaisia vaatimuksia työympäristölleen. Täydellisen työympäristön pitää siksi stimuloida sekä luovuutta että joustavuutta – ergonomiaa rajoittamatta.

Ennen Työpöytä, vankat työtuolit ja soikeat neuvottelupöydät olivat itsestään selvä tapa sisustaa toimisto. Edelleenkin monet työympäristöt näyttävät sellaisilta, mutta monet meistä työskentelevät nykyään kuitenkin yhtä hyvin sohvalla tai säkkituolissa. Useimmat ovat myös yhtä mieltä siitä, että vaihteleva toimistoympäristö tekee ihmeitä luovuudelle. Muutamat maailman suurimmista ja nopeimmin kasvavista yrityksistä, kuten Google, Microsoft ja Spotify, saavat kehuja hulluista toimistoista, jotka on varustettu riippumatoilla, tv-peleillä ja pingispöydillä.

Jane Ahlin, Ergo@Workin ergonomi ja Ruotsin Ergonomi & Human Factors -yhdistyksen puheenjohtaja, ei suosittele kaikkien työpöytien hylkäämistä tyynyhuoneen ja pallomeren tieltä. Kinnarpsin ja United Mindsin toteuttamasta tutkimuksesta selviää, että neljä viidestä toimistotyöntekijästä haluaa silti käyttää ergonomisia kalusteita. Neljä kymmenestä työntekijästä työskentelee seisoaltaan joka viikko, ja joka toinen toivoo apua ergonomia-asioissa. Käsitys työympäristöstä on sukupolvien välillä erilainen. Vanhimmat ikäryhmät ovat perinteisempiä ja painottavat ergonomiaa ja rauhaa. 76 prosenttia 51–69-vuotiaista toimistotyöntekijöistä piti tärkeänä omaa toimistohuonetta, kun taas 15–35-vuotiaista vain alle puolet piti sitä tärkeänä.

Tietoisuus lisääntyy kuitenkin myös tässä, arvelee Jane Ahlin:
– Mielestäni ero oli aiemmin suurempi. Ennen nuoret olivat ”kuolemattomia”, mutta nykyään ollaan tiedostavampia. Monilla on ollut lihasväsymyksestä aiheutuneita vaivoja, tai ympäristössä on sellaisia henkilöitä, joilla on oireita, ja silloin muuttuu tarkemmaksi siitä, miten työskennellessä voidaan.