Kulkevat omia polkujaan

2015-09-08

Miten nuoria, lahjakkaita työntekijöitä houkutellaan tulevaisuudessa? Aiemmin riitti hyvä palkka, hieno työsuhdeauto ja mukavat edut. Z-sukupolvella (90-lukulaisilla) on kuitenkin täysin erilaiset vaatimukset ja odotukset elämältä – ja työltä!

Tutustu yhdysvaltalaisen Adecco Staffing -yrityksen ainutlaatuiseen Way to Work -työtutkimukseen – se sisältää viisi Z-sukupolveen liittyvää faktaa, jotka jokaisen yrityksen tulisi tietää.

  1. 83 %:n mielestä kolme vuotta on sopiva aika pysyä yhdessä työpaikassa, minkä jälkeen on aika jatkaa matkaa. Kultakello ei merkitse mitään Z-sukupolvelle.
  2. 36 %:n mielestä työssä kehittyminen ja uramahdollisuudet ovat paljon tärkeämpiä kuin paksu palkkapussi.
  3. 32 % haluaa löytää ehdottoman unelmatyöpaikkansa kymmenen vuoden sisällä työmarkkinoille siirtymisensä jälkeen. He ovat halukkaita kokeilemaan siipiään.
  4. 19 %:n mielestä vakituinen työsuhde on tärkeä. Loput eivät kuitenkaan ole yhtä huolestuneita turvallisuudesta ja tasaisista tuloista.
  5. 6 %:n mielestä palkka on ratkaiseva peruste työpaikan valinnassa. Loput 94 % asettavat muut asiat etusijalle. Listan huipulla komeilevat yritykset, joilla on vahvat tavaramerkit sekä selkeä kestävyys- ja ympäristöprofiili.

Kinnarps on huomannut sukupolvien erot jo aiemmin – muun muassa vuosittaisessa Trendiraportissaan. Lue lisää osoitteesta www.kinnarps.com/trend