Vihreää valoa

2016-05-10

Suuresta pieneen – maailman on muutettava ajatteluaan vihreämpään suuntaan myös sisustuksen osalta. Yksi Milanon messujen paljon keskustelua herättäneistä tuotteista oli langaton LED-valaisin Candela, joka tuottaa oman sähkönsä bioetanolista, minkä ansiosta se on myös erinomainen laturi matkapuhelimellesi!

– Candela on loistava esimerkki siitä, miten vanhasta tekniikasta voidaan luoda jotain aivan uutta, sanoo Alessandro Sarfatti, arvostetun valaisinvalmistajan Luceplanin entinen toimitusjohtaja. Hän on nyttemmin perustanut innovatiivisen Astep-valaisinyrityksen, jonka juuret ovat Tanskassa ja Italiassa.

Astepin ensimmäinen tuote, Candela, on modernin LED-tekniikan ja öljylampun yhdistelmä, joka ei tuota häiritsevää savua. Se täytetään bioetanolilla, minkä jälkeen tulenkestävistä keraamisista kuiduista valmistettu sydän sytytetään aivan tavalliseen tapaan tulitikulla. Silti Candela valaisee paljon paremmin kuin perinteinen öljylamppu. Generaattori ottaa talteen liekin synnyttämästä lämmöstä muodostuvan ilmavirran ja muuntaa sen sähköksi, joka saa LED-diodit valaisemaan ympäristöä. Ylimääräinen sähkö varastoituu akkuun, josta sitä voidaan käyttää matkapuhelinten lataamiseen. Täydellinen pitkiin, ihaniin kesäiltoihin ulkosalla, mutta myös selkeä esimerkki yhdestä Milanon messujen vahvimmista trendeistä: uuden teknologian käytöstä kalusteissa ja sisustuksessa. Tämä kehitys on vasta alullaan.