Vihreämpi maailma

2015-10-22

Mikä yhdistää Ruotsin Tukholmaa ja Etiopian Addis Abebaa? Nämä kaksi kaupunkia aikovat muutamassa vuodessa korvata fossiiliset polttoaineet uusiutuvilla energialähteillä.

Itse asiassa jopa 96 kaupunkia ympäri maailmaa suunnittelee saavansa sähkönsä vihreästä sähköstä vuoteen 2050 mennessä. Kun otetaan huomioon, että kaupunkien päästöt ovat 75 prosenttia kaikista maailman hiilidioksidipäästöistä, tämä on pieni toivonpilkahdus kaikkien ilmastonmuutoksesta kertovien synkkien ja hälyttävien raporttien keskellä. Tietyt paikat ovat jo itse asiassa vihreän energian osalta täysin omavaraisia, kuten pieni tanskalainen Samsøn saari ja Kanariansaarten El Hierro. Mutta kuten yleensä, on tässäkin asiassa kyse rahasta. Tiesitkö esimerkiksi, että Yhdysvallat aikoo käyttää 57 biljoonaa dollaria infrastruktuuriin vuoteen 2030 mennessä? Sadasosa summasta riittäisi noin 50 amerikkalaiskaupungin varustamiseen vihreällä energialla.

Asia etenee hitaasti mutta varmasti. Ja kaikki panokset ovat tärkeitä. Olemme Kinnarpsilla ylpeitä siitä, että otamme vastuun koko prosessista. Raaka-aineista aina siihen, kuinka suunnittelemme ja käytämme puhtaista materiaaleista valmistettuja tuotteita – Making life better at work. Tiedämme, että kestävä toiminta on hyväksi sekä maailmalle että liiketoiminnalle. Ja se mitä työpaikalla tapahtuu, saa aikaan positiivisten tapahtumien ketjureaktion.