Haukotus!

2016-06-17

Huono omatunto pommiin nukutun yön jälkeen? Ei kannata. Unikin on työtä – ja välttämätöntä, jos haluamme jaksaa työssä huippusuorituksiin.

Olemme toki kaikki tavanneet työmuurahaisia, jotka tekevät jatkuvasti pitkää päivää ja jotka kehuvat tarvitsevansa unta vain neljä tuntia yössä. "Uni on kilpailijoitani varten", joku saattaa sanoa. Kyllä, pitää paikkansa, että tieteellisesti on todistettu joidenkin meistä tulevan toimeen muutaman tunnin yöunilla. Tämä koskee kuitenkin vain noin 1 - 2 prosenttia väestöstä. Me kaikki muut tarvitsemme pidemmät yöunet. Jo yksi huonosti nukuttu yö saattaa alentaa tuottavuutta jopa 40 prosenttia. Aivomme tarvitsee toimiakseen hoitoa, aivan kuten kehomme, jota käymme hoitamassa salilla tai juoksulenkillä. Tämä on tietysti aivan itsestään selvää, mutta jätämme tämän usein väliin ja valvomme tietokoneen ääressä myöhään yöhön.

Eräs, joka on aivan kirjaimellisesti väsynyt tähän, on yrittäjä ja mediakuningatar Arianna Huffington. Uudessa kirjassaan The Sleep Revolution hän asettuu vastustamaan koko ahkeruuskulttuuriamme, joka on hänen mukaansa tuottanut meille huonot nukkumistavat pillereineen ja varhaiset aamuherätykset herätyskellon pirinään.

Hän on antanut sisustaa oman Huffington Post -lehtensä toimitukseen makuuhuoneen itselleen ja työntekijöilleen.

The Sleep Revolution – parasta iltalukemista!