Uutta luovaa arkkitehtuuria

2015-10-13

Kun rakennusbudjetti on pieni, on turvauduttava mielikuvitukseen. Ehkä tämä kuva kertoo, miltä tulevaisuuden työpaikka voi näyttää?

Yleensä ajattelemme toimistorakennuksia aika tasaisina laatikkoina, joko poikki- tai pystysuunnassa. Rehellisesti sanottuna aika tylsää arkkitehtuuria. Tätä englantilaisarkkitehti James Whitaker halusi muuttaa saadessaan tehtäväksi piirtää uuden toimistotalon mainostoimistolle saksalaiseen Hechingenin pikkukaupunkiin. Ongelmana oli, että budjetti oli erittäin rajallinen. Ratkaisu oli sekä yllättävä että nerokas: päällekkäin pinotut laivakontit.

– Sain inspiraation siitä, miten atomimallit laboratoriossa on yhdistetty toisiinsa. Sitten katselin erästä 1800-luvulta peräisin olevaa linnaa lähiseudulla ihaillen jyrkkiä julkisivuja ja ajattelin, että molempia kuvia yhdistelemällä syntyisi mielenkiintoista arkkitehtuuria.

Whitakerin epäonneksi mainostoimisto meni konkurssiin juuri, kun rakennustyöt piti aloittaa. Mutta piirretyt kuvat ovat levinneet ympäri maailmaa, ja nyt Whitaker toivoo löytäneensä henkilön, joka on kiinnostunut hänen uutta luovasta konttiratkaisustaan, joka on ystävällinen sekä ympäristölle että lompakolle.