Ystävällisyys kannattaa!

2015-09-15

Olemme kaikki joutuneet kokemaan työpaikalla pientä piikittelyä. Vain harvat asiat ovat yhtä rasittavia. Sitä paitsi tällainen käytös leviää ja voi pilata koko yrityskulttuurin. Joten hengitä syvään, laske kolmeen ja mieti, mitä sanot!

– Kun me ihmiset tunnemme, että meitä vastaan hyökätään, aivomme haluavat vastata samalla mitalla. Yksikin harkitsematon sana, jota ei ehkä oikeastaan tarkoitettu niin ilkeäksi, voi siksi saada aivan liian suuret mittasuhteet, sanoo Floridan yliopiston käyttäytymistutkija Trevor Foulk.

Kyse ei siis ole nopeasti syttyvistä riidoista ja kiivaista raivonpurkauksista, vaan niistä tarpeettomista huomautuksista ja ivallisista kommenteista, joihin toisinaan syyllistymme, eikä vähiten silloin, kun olemme stressaantuneita määräajan lähestyessä. Nämä ovat niitä kertoja, kun jälkikäteen toivoisi vain purreensa hammasta ja pysyneensä hiljaa. 

Foulkin tutkimus osoittaa lisäksi jotain erittäin mielenkiintoista; sinun ei tarvitse itse joutua piikittelyn kohteeksi, jotta käytös leviäisi, sillä jos yrityskulttuurin ammattikieleen on pesiytynyt tapa kohdata toiset pikkuilkeällä vitsailulla, kaikille on helppoa jatkaa samaa ikävää tapaa. Näin käyttäydytään kollegoja ja muita työntekijöitä, mutta itse asiassa myös asiakkaita kohtaan.

– Tällaisessa kulttuurissa tulee lopulta vaikeaksi erottaa, mikä on rehellistä palautetta ja mikä vain ironista sarkasmia. Ihmisistä tulee epävarmoja, ja he alkavat pelätä mielipiteensä ilmaisemista, mikä vaikuttaa sekä työkykyyn että luovuuteen, Trevor Foulk jatkaa.

Joten samalla tavoin kuin hyvin suunniteltu ja toimiva työpiste on tärkeä, on myös yrityksessä tärkeää huolehtia hyvän sosiaalisen ympäristön luomisesta. Tämä matka alkaa sillä, kuinka puhuttelemme toisiamme, eli asiasta, josta jokaisella yrityksellä tulisi olla selkeä käytäntö. Ystävällisyys ja kitsastelematon myönteisen palautteen antaminen eivät ole ainoastaan itsestäänselvyyksiä, vaan myös kannattavia. Sanat voivat olla tuhoisia –  tai rakentavia.