Kinnarps ainutlaatuisessa arkkitehtiyhteistyössä

2016-09-16

Mitkä värit ja materiaalit tulevat dominoimaan työpisteitämme tulevana vuonna? Kinnarps on järjestänyt tämän selvittämiseksi vuoden 2016 aikana työpajoja Ruotsin ja Euroopan johtavien arkkitehtien ja sisustussuunnittelijoiden kanssa. Syyskuun alussa järjestettiin loppukilpailu Kinnarpsin omassa design-keskuksessa Smoolannin Skillingarydissä, Ruotsissa.

– Minä ja tiimini päivitämme materiaalivalinnat ja värikartan kolmen vuoden välein, kertoo Christina Wiklund, joka vastaa Kinnarps Colour Studiosta. Tällä kertaa päätimme jo prosessin alkuvaiheessa ottaa mukaan arkkitehtejä sekä sisustussuunnittelijoita ja kuunnella heidän toiveitaan värien ja materiaalien osalta.

Aivan ensimmäiseen keväällä järjestettyyn työpajaan Christina verhoilutti 200 tuolia erilaisilla tekstiileillä, joista työpajaan kutsutut arkkitehdit, sisustussuunnittelijat ja myyjät saivat valita. Jokaisessa seuraavassa työpajassa tuolien määrä pieneni.

– Mielenkiintoista on miten ajattelemme jopa eri maissa samoin, kun kyse on väreistä, kankaista ja materiaaleista. Tuntuu tosiaan siltä, että trendiseurannassamme on ollut luova linja.

Skillingarydin loppukilpailuun ja päätöstyöpajaan Christina oli kutsunut arkkitehtejä arkkitehtitoimistoista Tengbom (Linn Sylvan), Wingårdhs (Sara Helder), Krok & Tjäder (Hanna Bohlin), Semrén & Månsson (Christofer Kihlberg), White (Ingrid Ehrnebo), Howl Designstudio (Jens O Johansson) sekä sisustussuunnittelijan Hildur Bladinin.

– Siitä tuli mahtava päivä. Alunperin 200 tuolista jäljellä oli 30 tuolia, joista jokainen oli verhoiltu eri tekstiilillä. Ne esiteltiin samoin kuin muotinäytöksessä ja lopuksi oli aika tehdä lopullinen valinta, sanoo Christina Wiklund.

Arkkitehtien avulla Kinnarps jatkaa menestyksellistä panostustaan väreihin, joka näkyy jo volyymin kasvussa. Christina ottaa esimerkiksi Chip-tuolin, josta sen jälkeen kun valikoimaan lisättyyn seitsemän tehosteväriä, on tullut myyntimenestys.

– On erittäin tärkeää, että sisustuksessa on käytettävissä myös kaikki värit: koko asteikolla tummimmasta vaaleimpaan ja myös siinä välissä olevat. Minulla on tapana sanoa, että huoneessa pitää voida kytkeä värien koko asteikko päälle tai pois.

Milloin sitten saamme nähdä tulokset vuoden työpajoista ja Skillingarydin finaalista?

– Tulos on vielä salaisuus, mutta sen verran voi paljastaa, että se tulee sisältämään herkullisia laminaattivärejä ja aivan uuden kangaskonseptin. Ja suurin menestys on odotettavissa petsatun tammen uudenlaisesta versiosta, mikä on myös vahvuutemme Kinnarpsilla. Arkkitehtien ja sisustussuunnittelijoiden kanssa saavutettu tulos on mittaamattoman arvokas, ja odotan innolla sitä, että saan esitellä sen 2017.

Alaviite. Vuoden aiemmissa työpajoissa olivat mukana mm. seuraavat arkkitehtitoimistot ja osallistujat: Spectrum (Marie Oscarson), Note (Sanna Wåhlin), I-Design (Nils Löventorn), Propeller (Olle Gyllang) ja (Brodbeck design) Stefan Brodbeck. Lisäksi mukana oli Materia Group sekä edustajia Kinnarpsin kahdeksasta omasta kohdemaasta.