Kinnarps sammuttaa valot

2015-03-26

Osana Kinnarpsin The Better Effect -ympäristö- ja kestävyyshanketta osallistumme maaliskuun 28. päivänä Earth Hour -tapahtumaan. Klo 20.30 alkaen sammuvat Ruotsin ja Saksan tehtaillamme kaikki valot, joiden sammuttaminen on mahdollista.

"Kinnarps pitää ilmastokysymystä yhtenä aikamme keskeisistä ympäristöongelmista. Siksi haluamme osallistua tapahtumaan näyttääksemme, että suhtaudumme ilmastonmuutokseen vakavasti ja yhdessä miljoonien muiden kanssa ympäri maailmaa haluamme tuoda ongelman esiin", kertoo Kinnarpsin ekosertifioinnista vastaava Johanna Ljunggren.

Euroopan suurimpana toimistojen sisustusratkaisujen toimittajana Kinnarps haluaa toimia tiennäyttäjänä kohti kestävämpää kehitystä. Osa pitkäaikaista työtämme on osallistua maailman laajimpaan ilmastotapahtumaan - Earth Houriin - ja tukea sitä. 

"Maailman ilmasto muuttuu, ja maapallon keskilämpötila nousee vielä enemmän, jos kasvihuonekaasupäästöjä ei saada pienenemään. Earth Hour on tapa näyttää vallan käyttäjille, kuinka monet meistä ovat huolissaan ja haluavat paremmin ilmastoasiat huomioivan yhteiskunnan, sekä maailmanlaajuisesti että paikallisesti", Johanna Ljunggren sanoo.

Tapahtuman järjestävä WWF arvioi, että noin kaksi miljardia ihmistä ympäri maailmaa sammuttaa valonsa lauantaina. Tämän vuoden teemana ovat kuljetusta, lihantuotantoa sekä asumis- ja talousasioita koskevat kysymykset sekä se, miten nämä neljä vaikuttavat planeettaamme. Kinnarps osallistuu tapahtumaan nyt seitsemäntenä vuonna peräkkäin, vaikka se toki huomioi ympäristön aina.

"Ei riitä, että sammutamme valot tunniksi joka vuosi, vaan meidän on kiinnitettävä huomiota myös siihen, miten hoidamme koko liiketoimintamme. Tärkeää on se, mitä teemme muun osan vuodesta. Selvitämme jatkuvasti sitä, miten voisimme pienentää energiankulutustamme ja oppia tehokkaammiksi pienentääksemme ilmastolle aiheuttamiamme haittoja. Esimerkiksi rekka, joka taittaa suurimman osan tehtaiden välisistä matkoista Ruotsissa, toimii biodieselillä, mikä pienentää fossiilisen hiilidioksidin päästöjä ja siten myös vaikutustamme ilmastoon", Johanna Ljunggren kertoo.