Leiki töissä!

2014-04-29

Ei ole mikään salaisuus, että jäykät ja tavanomaiset toimistoympäristöt eivät erityisesti kannusta luovuuteen. Nyt Lundin yliopistossa on valmistunut tutkimus, joka myös vahvistaa tämän – ja ehdottaa vaaleanpunaista hattaraa neuvotteluhuoneisiin!

Google on käynnistänyt globaalin modernin toimistorakennusohjelman uudella päämajallaan Googleplexillä, johon mahtuu kaikkea keilahallista joogakeskukseen, veistospuistoon ja hierontaan. You name it! Lundin yliopiston tutkija Samuel West on seurannut, miten leikkisyys työpaikalla vaikuttaa luovuuteen. Selkeämmin sanottuna: nauravan ja hauskaa pitävän henkilön on helpompaa olla luova. Mutta miten tämä käännetään työelämän kielelle?
 West kokeili tutkimuksessaan kivennäisveden vaihtamista hattaraan neuvotteluhuoneissa ja antoi koehenkilöiden ammuskella toisiaan leikkipyssyillä. Hölmöä? Taatusti! Mutta outoa kyllä, tehokkuus lisääntyi. Yksinkertainen totuus on, että jos voi pitää hauskaa, voi myös tehdä töitä yhdessä. Tosin leikkipyssyt eivät ehkä kuitenkaan sovi kaikille työpaikoille...