Annetaan vihertää

2014-03-06

Kaikki tietävät, että luonto vaikuttaa meihin myönteisesti. Mutta tiesitkö, että jopa muutama yksinkertainen ruukkukasvi toimistossa voi vaikuttaa hämmästyttävästi tuottavuuteen?

Jos työntekijöiden halutaan viihtyvän erityisen hyvin, heille on annettava toimisto, josta on näkymä luontoon. Tämä on ymmärrettävää, mutta joskus riittää vähempikin vihreys. Norjalaisessa Åsin ympäristö- ja biotieteen yliopistossa tehty tutkimus on osoittanut tämän erittäin merkittävällä tavalla. Tutkimuksessa koehenkilöille annettiin ratkaistaviksi samat tehtävät. Yksi ryhmä istui viherkasveilla varustettujen kirjoituspöytien ääressä ja toinen ryhmä paljaiden kirjoituspöytien ääressä. Tuloksena oli, että ryhmä, joiden työpisteessä oli kasveja, onnistui paremmin.
Ajatus voi tuntua liian yksinkertaiselta ollakseen totta, mutta ympäristö- ja biotieteen yliopiston Ruth Raanaas selittää, että vietämme niin suuren osan elämästämme työssä, että jopa pikkuasiat voivat olla vaikuttaa suuresti viihtymiseemme ja suorituskykyymme.