Ihmisten ikä pitenee

2015-11-17

Tulevaisuudessa eläkeikä ei ole 65 vuotta... tai 75... tai 95... Ensimmäinen 150-vuotiaaksi elävä ihminen on jo syntynyt. Se mullistaa tietysti koko yhteiskunnan – mukaan lukien työympäristömme.

Yksi pilleri päivässä, niin elät lähes ikuisesti. Tutkijat ovat tehneet onnistuneita kokeiluja hiirillä ja onnistuneet kääntämään ikääntymisen saaden ajan kulkemaan kirjaimellisesti takaperin... Samanaikaisesti nanotekniikan asiantuntijat kehittävät miljoonista nanoroboteista koostuvaa immuunijärjestelmää, joka voidaan sijoittaa kehoihimme korjaamaan kaikki vilustumisesta vaikeisiin sairauksiin.

Tuntuu tietysti mukavalta ajatukselta, että kuolema voitaisiin välttää rationalisoimalla, mutta samalla, kun elämme yhä pidempään, syntyy myös odottamattomia ongelmia ja haasteita. Hivenen ironisesti voidaan kai todeta, että 60-lukulaiset muistetaan sukupolvena, joka ensin tuhosi maapallon ja huolehti sitten tulevaisuuden eläkekassojen tyhjentämisestä...

Huomattavasti pidemmän työelämän vaikutuksia ja mahdollisuuksia on nostettu esiin myös Kinnarpsin uusimmassa  Trendiraportissa.

Työpaikoilla on nimittäin ensimmäistä kertaa kautta historian neljä sukupolvea. Se merkitsee, että kaikkien on viihdyttävä ja löydettävä oma, yksilöllinen tapansa tehdä töitä. On tärkeää muistaa, että 20-vuotiaalla ja 70-vuotiaalla on työpaikalla todennäköisesti aivan erilaiset vaatimukset. Ympäristön on kuitenkin miellytettävä molempia.

Ajattele, miten 20-vuotias ja 150-vuotias eroavat toisistaan... Lue Trendiraportista lisää sukupolvirajat ylittävistä työpaikoista ja siitä, mitä on muistettava jo nyt. Voit tilata raportin täältä!