Lucan valon tunne

2015-10-08

Harvalla on samanlaista silmää muotoilulle kuin italialaisella mestarimuotoilijalla Luca Nichettolla. Hänen uusi valaisinsarjansa Alphabeta on sekä kaunis että yllättävä. Lisäksi se on haaste kaikille matikkaneroille ja palapelien kokoajille...

– Antiikin Kreikassa ja Egyptissä ihmisillä oli aivan erityinen suhde aakkosiin. Kirjoittaessaan ihmiset lisäsivät joka kirjaimen muotoon oman pienen erikoisuutensa, jolloin kirjaimista tuli kirjoittajien omia pieniä taideteoksia. Tämä inspiroi minua suunnittelemaan sarjan valaisimia, jotka kaikki antavat kokoamistavasta riippuen ainutlaatuisen vaikutelman, Luca kertoo.

Alphabeta-sarjan 24 lampunvarjostimella pitäisi olla 10 miljardia erilaista yhdistelymahdollisuutta... Siis hyvästi, sisustuksen konformismi! Voit valita valaistukseesi juuri haluamasi värin, muodon ja kokoonpanon.

Alphabeta on suunniteltu uudelle skandinaaviselle Hem-kalustemerkille, jota myydään yli 50 maassa. Yhteistyö Lucan kanssa selittyy luonnollisesti sillä, että hänellä on vuodesta 2003 lähtien ollut ateljee sekä Tukholmassa että Venetsiassa.

– Tapasin ruotsalaisen tytön, ja rakkaus toi minut Ruotsiin. Työn kannalta on ollut upeaa saada mahdollisuus toimia kahden eri markkina-alueen pohjalta. Italiassa muotoilun yhteydessä puhutaan paljon tunteista, kun taas Ruotsissa painotetaan enemmän toimivuutta ja teknistä osaamista. Minulle tämä on täydellinen yhdistelmä.

Myös Kinnarps on huomannut tämän. Viime vuosina olemme toteuttaneet Lucan kanssa useita yhteistyöhankkeita, ja aivan näinä päivinä on myös selvinnyt, että hän suunnittelee Kinnarpsin osaston helmikuun Stockholm Furniture Fair -messuille. Lisää tästä News & Stories -julkaisussa piakkoin.